Στον ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται σε διαδικασίες εκλογής νέου αρχηγού, κυνηγώντας τον χρόνο έως τη ΔΕΘ. Την ίδια ώρα, η χώρα πλήττεται από καταστροφικές πυρκαγιές. Παρ’ όλ’ αυτά, συνεχίζουν το βιολί τους με τις παρακολουθήσεις και το Predator και όλα τα σχετικά. Την προηγούμενη εβδομάδα, την ώρα που η Ελλάδα φλεγόταν για τρίτη συνεχόμενη ημέρα και ενώ υποτίθεται ότι παράλληλα κάνουν την αυτοκριτική τους «εν κινήσει» όσον αφορά τα αίτια της ήττας, εξέδωσαν ανακοίνωση καλώντας «την ελληνική Δικαιοσύνη να επιταχύνει τις έρευνες για την προσωποποίηση των ποινικών ευθυνών στην υπόθεση των υποκλοπών».

Επομένως, σαν να μην πέρασε μια μέρα από τη μακρά προεκλογική περίοδο, όπου κυριάρχησαν θέματα όπως η απλή αναλογική και οι παρακολουθήσεις, σαν να μην κατάλαβαν πως άλλου είδους αξιολογήσεις κάνει ο ελληνικός λαός, επανέρχονται για να μας πουν τι γίνεται στις ΗΠΑ και τη Βόρεια Μακεδονία. Μας ενημερώνουν μάλιστα πως «ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία συνεχίζει να παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στην υπόθεση των υποκλοπών». Και για να μιλήσουμε λίγο για τα τεκταινόμενα στη γειτονική χώρα: Είναι γνωστό πως εκεί κάθε τόσο ξεσπά και από ένα σκάνδαλο παρακολουθήσεων και υποκλοπών, με τις αντίπαλες πλευρές να αλληλοκατηγορούνται και οι εισαγγελικές έρευνες να μην τελειώνουν ποτέ. Αυτό στο οποίο αναφέρεται ο ΣΥΡΙΖΑ είναι οι δηλώσεις του βουλευτή του VMRO Μπράνε Πετρουσέφσκι, που κατηγόρησε τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας του για παρακολουθήσεις με χρήση του Predator, επικαλούμενος δημοσιεύματα.

Ο Πετρουσέφσκι αναφέρθηκε στην Ελλάδα και έθεσε το ερώτημα αν το ίδιο συνέβη και στη χώρα του. Δεν πρόκειται δηλαδή για «αποκαλύψεις», αλλά για ακόμη ένα κεφάλαιο παρακολουθήσεων που ανοίγει στα Σκόπια, ως μέρος της προεκλογικής περιόδου. Το VMRO αυτόν τον καιρό ετοιμάζεται να καταψηφίσει τις συνταγματικές αλλαγές για τη συμφωνία με τη Βουλγαρία όσον αφορά το θέμα της βουλγαρικής μειονότητας και να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές. Αλλά αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ το παραβλέπει…

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Απογευματινή» στις 24/7