Εξ όνυχος τον λέοντα! Ένα μικρό δείγμα της ΣΥΡΙΖΑϊκής ανευθυνότητας, άλλη μια απόδειξη ότι δεν πρόκειται να διορθωθούν ποτέ: Στις 10 Οκτωβρίου, την ώρα που το χάος στο Ισραήλ βρισκόταν στο ζενίθ του, 18 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν ερώτηση προς τον υπουργό των Εξωτερικών, θέτοντας θέμα… αδυναμίας του να επαναπατρίσει Έλληνες εγκλωβισμένους από την εμπόλεμη ζώνη και αναφερόμενοι σε «καταγγελίες πολιτών για διακριτική μεταχείριση γκρουπ προσκυνητών 81 ατόμων που επαναπατρίστηκαν από τις ελληνικές Αρχές»! Η ερώτηση, όπου οι ερωτώντες βουλευτές επικαλούνταν δημοσίευμα, κατατέθηκε τρεις ώρες μετά την ανακοίνωση του υπουργείου των Εξωτερικών σύμφωνα με την οποία εκείνη ακριβώς την ημέρα ολοκληρώθηκε με πτήση της EL ΑL 90 ο επαναπατρισμός όλων των Ελλήνων.

Ανακοινωνόταν επίσης ότι για την επομένη, 11 Οκτωβρίου, είχε προγραμματιστεί ειδική, ναυλωθείσα από το υπουργείο, πτήση για την επιστροφή και Ελλήνων κατοίκων του Ισραήλ. Η μανία για τυφλή αντιπολίτευση δεν έχει όρια. Και συνεχίζεται με τον ΣΥΡΙΖΑ να εξακολουθεί να μην καταλαβαίνει για ποιον λόγο πηγαίνει από ήττα σε ήττα.

Όλα αυτά, αφού ο ισαποστάκης κ. Κασσελάκης είχε εκδώσει ανακοίνωση με τα γνωστά ΣΥΡΙΖΑϊκά «ναι μεν αλλά», μιλώντας για… μεγάλες ευθύνες του ισραηλινού κράτους. Δεν περιμέναμε να γνωρίζει τα του μεσανατολικού ζητήματος κάποιος που αγνοεί τη διαφορά ανάμεσα στο ψευδοκράτος και το «κρατίδιο». Απλώς να θυμίσουμε πως την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ αντιπολιτεύεται την ελληνική κυβέρνηση με αφορμή την απάνθρωπη επίθεση της Χαμάς, στο Ισραήλ κυβέρνηση και αντιπολίτευση συμμαχούν ενώπιον του κοινού εχθρού - όπως είχαν πράξει και στο παρελθόν. Ήδη από την αρχή της κρίσης, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Νετανιάχου, έλαβε το «πράσινο φως» από τους κυβερνητικούς του εταίρους για κυβέρνηση εθνικής ενότητας, ενώ ο πρώην πρωθυπουργός και αρχηγός της κεντροαριστερής αντιπολίτευσης, Λαπίντ, δήλωσε πως «θα αντιμετωπίσουμε τον εχθρό μας ενωμένοι»…

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Απογευματινή» στις 16/10