Στις αρχές του µήνα, στη στήλη «Βig Mouth» του powergame.gr είχε γραφτεί ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεχόταν εισηγήσεις να συµπεριλάβει στο ευρωψηφοδέλτιο της Ν.∆. τον φυλακισµένο στις αλβανικές φυλακές δήµαρχο Χειµάρρας, Φρέντη Μπελέρη. Σύµφωνα µε πληροφορίες της στήλης, η σχετική πρόταση φαίνεται να έχει κερδίσει πολύ έδαφος τις τελευταίες ηµέρες, µε τον πρωθυπουργό να έχει σχεδόν αποφασίσει τη συµµετοχή του δυναµικού Βορειοηπειρώτη στο «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο.

Διαβάστε εδώ: Ευρωεκλογές: Εισηγήσεις για υποψηφιότητα του Φρέντι Μπελέρη στο ''γαλάζιο'' ψηφοδέλτιο

Στην περίπτωση που επιβεβαιωθεί η συγκεκριµένη φηµολογία, γίνεται αντιληπτό ότι θα µιλάµε για µια πολύ δυνατή υποψηφιότητα, που θα έρθει να ενισχύσει την προσπάθεια που καταβάλλει τις τελευταίες ηµέρες το κυβερνών κόµµα, προκειµένου να ενισχύσει την επιρροή του στη δεξιά πτέρυγα του πολιτικού σκηνικού. Ο Μητσοτάκης, που ξέρει να διαβάζει δηµοσκοπήσεις, κρίνει αναγκαίο να υπάρξει προσθήκη µιας υποψηφιότητας ικανής να αναχαιτίσει τις εκροές που καταγράφονται από τη Ν.∆., πρωτίστως προς την Ελληνική Λύση του Βελόπουλου και δευτερευόντως προς τη «Νίκη» του Νατσιού. Στο πλαίσιο αυτό, η επιλογή Μπελέρη κρίνεται ότι εξυπηρετεί και µε το παραπάνω τον στόχο.

H εναρµόνιση µε το ψήφισµα του ΕΛΚ

Οι υπέρµαχοι της υποψηφιότητας Μπελέρη θεωρούν ότι, εκτός του ότι θα συσπειρώσει το εκλογικό σώµα των Βορειοηπειρωτών που ψηφίζουν, θα ενεργοποιήσει και τα πατριωτικά ανακλαστικά, εξέλιξη που θα φέρει σε δύσκολη θέση όσους προσπαθούν να καπηλευθούν κοµµατικά σηµαία και πατρίδα. Παράλληλα, όµως, θα ενισχύσει και το αφήγηµα της κυβέρνησης σε ευρωπαϊκό επίπεδο σε σχέση µε τις ουσιαστικές κινήσεις που γίνονται προκειµένου να ενισχυθεί το κράτος ∆ικαίου σε όλα τα επίπεδα.

Στο πρόσωπο του Μπελέρη θα αναδειχθεί η καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωµάτων, αλλά και κάθε έννοιας κράτους ∆ικαίου από µια χώρα που φιλοδοξεί να έχει ευρωπαϊκή πορεία. Η συµµετοχή του εκλεγµένου δηµάρχου Χειµάρρας αποτελεί και µια εναρµονισµένη κίνηση µε το πρόσφατο ψήφισµα του ΕΛΚ, µέσω του οποίου εστάλη ηχηρό µήνυµα προς την Αλβανία για την εφαρµογή του κράτους ∆ικαίου. Στο ψήφισµα αναφέρονται τα γκρίζα σηµεία της υπόθεσης Μπελέρη και επισηµαίνεται ότι ύστερα από 10 µήνες φυλάκισης το αλβανικό δικαστήριο τον καταδίκασε µε ποινή δύο ετών, χωρίς να λάβει υπόψη την οµολογία του κύριου µάρτυρα της υπόθεσης, ο οποίος δήλωσε ότι πληρώθηκε από την αλβανική Αστυνοµία για να κατηγορήσει ψευδώς τον Μπελέρη. Κάτι που, όπως τονίζεται στο ψήφισµα, δεν θα συνέβαινε ποτέ σε κανένα δικαστήριο κράτους της Ε.Ε.