Καθοριστικό ρόλο στην απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη σχετικά με το θέμα της υποψηφιότητας του Φρέντι Μπελέρη στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ φαίνεται ότι διαδραμάτισε ο Γιώργος Γεραπετρίτης.

Διαβάστε εδώ: Ευρωεκλογές 2024: Δεν θα είναι υποψήφιος ο Φρέντι Μπελέρης με τη ΝΔ

Σύμφωνα με τη στήλη Big Mouth του powergame.gr, τόσο ο Γεραπετρίτης όσο και η υφυπουργός Εξωτερικών, Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, από την πρώτη στιγμή που προέκυψε το ζήτημα είχαν διατυπώσει τη διαφωνία τους, αφού θεωρούσαν ότι δεν υπήρχε κανένας λόγος να διαταραχθούν οι ελληνοαλβανικές σχέσεις. Αυτό που, όπως αναφέρει η στήλη, επηρέασε καταλυτικά την τελική απόφαση του πρωθυπουργού ήταν η επιχειρηματολογία που ανέπτυξε προχθές ο υπουργός Εξωτερικών σε σχέση με μια σειρά από κινδύνους που εγκυμονούσε η υποψηφιότητα του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας στη «γαλάζια» ευρωλίστα.

Πάντως να σημειωθεί ότι διαχρονικά και σταθερά ο υπουργός Εξωτερικών είναι ένας από τους ανθρώπους που συμβουλεύεται ο Μητσοτάκης όταν καλείται να λάβει δύσκολες αποφάσεις. 

Τι αναφέρει το «Big Mouth»

– Δεν χρειάζεται να σας πω τον βαθμό της επιρροής του υπουργού Γεραπετρίτη στο μυαλό του προέδρου Μητσοτάκη. Ούτε να σας επαναλάβω ότι διαχρονικά και σταθερά ο υπουργός Εξωτερικών είναι ένας από τους ανθρώπους (ενδεχομένως και ο πιο διαχρονικός μαζί με τον Σκέρτσο) που συμβουλεύεται και κυρίως (που) ακούει όταν καλείται να λάβει δύσκολες αποφάσεις ο πρωθυπουργός. Αυτό ακριβώς συνέβη και προχθές, όταν ο αρχηγός Κυριάκος έπρεπε να «κλείσει» είτε με τον έναν είτε με τον άλλον τρόπο το θέμα της συμμετοχής του Φρέντι Μπελέρη στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ. Τόσο ο Γεραπετρίτης όσο και η υφυπουργός Εξωτερικών, Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, από την πρώτη στιγμή που προέκυψε το θέμα είχαν διατυπώσει τη διαφωνία τους, αφού θεωρούσαν ότι δεν υπήρχε κανένας λόγος να διαταραχθούν οι ελληνοαλβανικές σχέσεις. Αυτό που, όπως μαθαίνω, επηρέασε καταλυτικά την τελική απόφαση Μητσοτάκη ήταν η επιχειρηματολογία που ανέπτυξε προχθές ο υπουργός Εξωτερικών σε σχέση με μια σειρά από κινδύνους που εγκυμονούσε η υποψηφιότητα του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας.