Με δεδοµένο ότι έχουµε εισέλθει στην τελική ευθεία για τις εκλογές, είναι απολύτως λογικό να έχει αρχίσει η σεναριολογία σχετικά µε τη σύνθεση της επόµενης κυβέρνησης και, γενικώς, µε τον σχεδιασµό της επόµενης µέρας από πλευράς Μητσοτάκη.

Ανάµεσα στα πολλά που κυκλοφορούν εσχάτως στην πιάτσα είναι και αυτά που σχετίζονται µε τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη. Πέραν του δεδοµένου της συµµετοχής του καθηγητή και στην επόµενη κυβέρνηση, και µάλιστα σε κορυφαία θέση, εσχάτως έφτασε στ’ αυτιά µου και ένα σενάριο που προσωπικά το θεωρώ από τα «καλά».

Σύµφωνα µε κάτι πηγές που κατά καιρούς κουβαλάνε κάτι extreme πληροφορίες, εκτός από τη βέβαιη µετεκλογική αξιοποίηση Γεραπετρίτη, ο πρόεδρος Κυριάκος εσχάτως έχει αρχίσει να σκέφτεται και έναν πιο ευρωπαϊκό ρόλο για τον στενό συνεργάτη του. Ψάχνοντας δεξιά κι αριστερά και συλλέγοντας πληροφορίες, κατέληξα στο συµπέρασµα ότι ο νυν υπουργός Επικρατείας θα µπορούσε κάλλιστα να διαδεχτεί τον Μαργαρίτη Σχοινά στη θέση του Ελληνα επιτρόπου στην Ε.Ε.

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο ‘’Secret’’ της εφημερίδας «Παραπολιτικά» στις 21/1