Διαβάζω δεξιά κι αριστερά πολλά και διάφορα σχετικά με το ενδεχόμενο της υποψηφιότητας Γεραπετρίτη στον Πειραιά. Οπως μαθαίνω, ο ίδιος λέει ότι δεν θα είναι σε καμία περιφέρεια υποψήφιος και, ειλικρινά, δεν έχω κανέναν (απολύτως) λόγο να μην το πιστέψω.

Ωστόσο, επειδή προχθές άρχισα να ξεφυλλίζω κάτι παλιές σελίδες από την πολιτική ιστορία του μεγάλου λιμανιού, διαπίστωσα ότι οι καθηγητές κάνουν γκελ διαχρονικά στο εκλογικό σώμα του Πειραιά. 

Για παράδειγμα, για πάρα πολλά χρόνια εκλεγόταν (και μάλιστα πρώτος βουλευτής σε σταυρούς προτίμησης) ο καθηγητής Σημίτης. Ο τελευταίος που επιβεβαίωσε την αγάπη των Πειραιωτών στους ακαδημαϊκούς ήταν ο καθηγητής Αρβανιτόπουλος.

Επειδή, αν δεν κάνω λάθος, ο πρόεδρος Μητσοτάκης έχει ως στρατηγική στόχευση να διεμβολίσει την κεντρώα δεξαμενή των ψηφοφόρων και επειδή στον Πειραιά είναι μεγάλη, έχω την αίσθηση ότι κάπου στο τέλος της διαδρομής προς τις κάλπες θα «επιστρατευθεί» και ο Γεραπετρίτης. Εκτός κι αν στη συγκεκριμένη εκλογική περιφέρεια αποφασιστεί να γίνει «ανακύκλωση» των κομματικών σταυρών.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» στις 14/5