Μια κοινωνία που θαρρείς ότι βγάζει… σπυράκια μόλις βλέπει έναν άνθρωπο ευτυχισμένο! Μια «διαδικτυακή δικτατορία» που θεωρεί αναφαίρετο δικαίωμά της να προσβάλλει την αξιοπρέπεια οποιουδήποτε μέλους της κοινωνίας μας, επώνυμου ή ανώνυμου. Η Ελένη Βουλγαράκη και ο Φώτης Ιωαννίδης αποτελούν ένα από πλέον δημοφιλή ζευγάρια της ελληνικής showbiz τις τελευταίες εβδομάδες και η χυδαιότητα του ελληνικού διαδικτύου κάνει ό,τι μπορεί… για να το μετανιώσουν!

Ο Ιωαννίδης, ο Παναθηναϊκός, η Βουλγαράκη και οι "αγανακτισμένοι"

Οι πρώτες επιθέσεις «αγανακτισμένων οπαδών» του Παναθηναϊκού στα social media της Ελένης Βουλγαράκη ξεκίνησαν τη μέρα που γνωστοποιήθηκε ο τραυματισμός του Φώτη Ιωαννίδη. Χρησιμοποιούμε εισαγωγικά στον όρο «αγανακτισμένος οπαδός», καθώς ένας νορμάλ οπαδός οποιασδήποτε ποδοσφαιρικής ομάδας, αν μη τι άλλο, μπορεί να διατηρεί την αξιοπρέπειά του, αλλά και να προστατεύει την αξιοπρέπεια του διπλανού του.


Αυτό που συμβαίνει από το βράδυ της Τετάρτης στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης που διατηρεί η Ελένη Βουλγαράκη, μετά την απώλεια του πέναλτι από τον Ιωαννίδη κατά τη διάρκεια του προημιτελικού Κυπέλλου Παναθηναϊκού – Ατρόμητου, ξεφεύγει από κάθε όριο.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cyn8rkek2z5l)



Κάθε λογής πικραμένος, κάθε λογής… κατεστραμμένος χρήστης του διαδικτύου (που προφανώς προσπαθεί καθημερινά να καταπολεμήσει την ευτυχία των γύρω του επειδή ο ίδιος είναι καταδικασμένος να ζει στη μιζέρια) άφηνε το δικό του χυδαίο σχόλιο, λες και η Βουλγαράκη είχε βοηθήσει τον Τσιντώτα να αποκρούσει την εκτέλεση του Ιωαννίδη.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cyn9px732ww9)



Καλυμμένοι πίσω από την ανωνυμία και την ασυλία που παρέχουν τα social media, δεκάδες «ανθρωποειδή» θεώρησαν σκόπιμο να προσβάλλουν την παρουσιάστρια, ζητώντας της μάλιστα να «διακόψει άμεσα τη σχέση της με τον Ιωαννίδη επειδή τον καταστρέφει».

H Βουλγαράκη, ο Ιωαννίδης και το χειρότερο πρόσωπο της ελληνικής κοινωνίας

Όταν η ντροπή ψάχνει να βρει μέρος να κρυφτεί και δεν το καταφέρνει. Όταν μία χώρα βλέπει το χειρότερό της πρόσωπο να εμφανίζεται με τη μορφή ενός ανώνυμου ηλεκτρονικού σχολίου. Όταν μια χώρα συνειδητοποιεί ότι η ευτυχία ή η δημοφιλία αντιμετωπίζεται πλέον ως ποινικό αδίκημα.

Δεν χρειάζονταν, βέβαια, οι μαζικές επιθέσεις στα social media της Ελένης Βουλγαράκη για να συνειδητοποιήσουμε ότι το «διαδικτυακό μπούλινγκ» τείνει να εξελιχθεί σε ανεξέλεγκτη γάγγραινα για την κοινωνία μας.

Απλά κάποιος πρέπει, επιτέλους, να βρει τον τρόπο για να περιοριστεί το συγκεκριμένο θλιβερό φαινόμενο που μας προσβάλλει όλους. Και όχι, όταν αποφασίζει ένας επώνυμος να εκτεθεί στα social media (ακόμη και να βγάζει χρήματα ως influencer), δεν παραχωρεί σε κανέναν το δικαίωμα να τον αντιμετωπίζει με τον τρόπο που αντιμετωπίζεται τις τελευταίες μέρες η Ελένη Βουλγαράκη. Για όλα υπάρχουν όρια. Κάποια στιγμή πρέπει να υπάρχουν και ποινικές ευθύνες για τέτοιες μορφές χυδαιότητας!