Η Ρεάλ Μαδρίτης πέτυχε ένα γκολ με το οποίο θα νικούσε την Ατλέτικο στο "Μπερναμπέου" και θα αύξανε τη διαφορά από τη δεύτερη Τζιρόνα, που κόλλησε στο παιχνίδι με τη Σοσιεδάδ, στους τέσσερις βαθμούς, 60 έναντι 56, παίρνοντας, ύστερα από 23 παιχνίδια στη La Liga, προβάδισμα στην κούρσα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Αυτό δεν έγινε, αφού η ισοφάριση του Μάρκος Γιορέντε στο 90+3' κράτησε τη διαφορά στους 2 βαθμούς, 58 έναντι 56, και καθιστά το παιχνίδι μεταξύ Ρεάλ και Τζιρόνα το προσεχές Σάββατο κρίσιμο. 

Η Ρεάλ Μαδρίτης ήταν δεύτερη στη βαθμολογία πίσω από την Τζιρόνα για περίπου δύο μήνες, αλλά αυτό συνέβαινε μόνο και μόνο επειδή είχε... ματς λιγότερο. Το πρώτο τετραήμερο του Φεβρουαρίου, η εκπληκτική ομάδα του Μίτσελ είδε τους "μερένχες" να την προσπερνούν, με το 2-0 επί της Χετάφε την πρώτη ημέρα του μήνα, ενώ η ίδια έχασε έδαφος μένοντας στο 0-0 εντός έδρας με τη Σοσιεδάδ. Μέχρι το 90+3' του παιχνιδιού με την Ατλέτικο, στην Τζιρόνα είχαν σίγουρο πως η διαφορά θα πάει στους τέσσερις βαθμούς, όμως τότε η Ατλέτικο έκανε το γκολ: η σέντρα έφερε τον Μέμφις στο ύψος της μεγάλης περιοχής, η κεφαλιά-πάσα του ήταν ψηλοκρεμαστή, η άμυνα έπαιρνε ύπνο βαθύ και ο Μάρκος Γιορέντε μπήκε ως τρέιλερ με την άνεσή του και με καρφωτή κεφαλιά, που χτύπησε το οριζόντο δοκάρι και κατέληξε στα δίχτυα, χάρισε βαθμό στην ομάδα του.


Ρεάλ Μαδρίτης-Ατλέτικο Μαδρίτης: Σιωπή στο "Μπερναμπέου" 


Ο Μπραχίμ Ντίας πήρε τη θέση του Βινίσιους, που τραυματίστηκε στο ζέσταμα και ενδεχόμενη απουσία του θα αποτελέσει πλήγμα, όμως σκόραρε στο 20' ύστερα από μισή ντουζίνα καραμπόλες στην περιοχή της Ατλέτικο. Οι "αλμπιρόχος" υπήρξαν απειλητικοί από αέρος, ο Λούνιν απέκρουσε στο 22' κεφαλιά του Βίτσελ, στο 23' ο Σάβιτς και στο 26' ο Σαούλ σημάδεψαν έξω. 

Στην Ατλέτικο ακυρώθηκε γκολ στο 49', με την κεφαλιά του Σάβιτς, αφού ο Σαούλ ήταν σε θέση οφσάιντ και επηρέαζε τη φάση, ενώ η Ρεάλ έχει δύο να διαμαρτύρεται για δύο ποινές στον Μπέλιγχαμ μέσα στην περιοχή, στο 60' από τον Σάβιτς και στο 83' από τον Σαούλ. Ο Γκριεζμάν είχε ένα τακουνάκι που του απέκρουσε ο Λούνιν. 

Η Μπαρτσελόνα πέρασε μόνη της στην τρίτη θέση, με 50 βαθμούς, ενώ η Ατλέτικο έχει 48. Η Ρεάλ είναι στους 58, δύο πάνω από την Τζιρόνα, την οποία αντιμετωπίζει στο "Μπερναμπέου" το προσεχές Σάββατο, 10 Φεβρουαρίου, ένα παιχνίδι που ίσως της δώσει τον αέρα που της στέρησε ο Γιορέντε, ο οποίος βύθισε σε... σιωπή το "Μπερναμπέου".