Έχει τις αναποδιές της με τους τραυματισμούς, έχει και... σκανδαλώδης αποφάσεις όπως αυτή του Μουνουέρα να αποβάλλει τον Βίτορ Ρόκε για ανύπαρκτο μαρκάρισμα. Η Μπαρτσελόνα παρ' όλα αυτά πέρασε από την έδρα της Αλαβές κερδίζοντας με 3-1 έχοντας έναν Λεβαντόφσκι να ηγείται του νεανικού συνόλου που παρέταξε ο Τσάβι με Πέδρι και Γιαμάλ να είναι εξαιρετικοί. Με αυτό το διπλό οι "Μπλαουγκράνα" παραμένουν σε τροχιά τετράδας καθώς έφτασαν τους 50 βαθμούς στη φετινή La Liga.

Με γκολάρα Λεβαντόφσκι άνοιξε το σκορ η Μπαρτσελόνα

Ο Ιλκάι Γκουντογάν είχε μεγάλη ελευθερία κινήσεων στο παιχνίδι και σχεδόν κάθε επίθεση περνούσε από τα πόδια του. Ο Γερμανός ήταν εξαιρετικός και σέρβιρε το πρώτο γκολ στον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι ο οποίος με καταπληκτικό τελείωμα... από τα παλιά άνοιξε το σκορ στο 22'. Στη συνέχεια η Αλαβές έβγαλε αντίδραση όμως ο Ινιάκι Πένια ήταν εκεί όποτε χρειάστηκε και κράτησε το 0-1 μέχρι το ημίχρονο.

Στο δεύτερο μέρος η Μπαρτσελόνα βρήκε και δεύτερο γκολ μόλις στο 49' με φανταστικό γκολ του Γκουντογάν μετά από πάσα του Πέδρι στο δεύτερο δοκάρι. Σχεδόν με τη σέντρα όμως (συγκεκριμένα στο 51') η Αλαβές βρήκε το γκολ που την κράτησε στο παιχνίδι με τον Σάμου, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε αδράνεια του νευρικού σε όλο το ματς Αραούχο.

Μπήκε, σκόραρε και... αποβλήθηκε ο Ρόκε - Σκανδαλώδης απόφαση του διαιτητή Μουνουέρα

Την ώρα που ο Τσάβι έβαλε στο παιχνίδι δύο 17χρονους ακόμα (Φορτ, Ρόκε), η ομάδα του βρήκε και τρίτο γκολ στο 63'. Ο Γιαμάλ ξεκίνησε τη φάση με φανταστικές προσποιήσεις, ο Ντε Γιονγκ έβγαλε την πάσα-κλειδί και ο Φορτ έστρωσε στον Βίτορ Ρόκε ο οποίος με ψύχραιμο πλασέ νίκησε τον Σιβέρα.

Λίγο αργότερα (στο 67') ο νεαρός Βραζιλιάνος κιτρινίστηκε για πρώτη φορά από τον διαιτητή Μουνουέρα. Κι αν αυτή δικαιολογείται, η δεύτερη που του έδειξε στο 73' απλά δεν υπήρχε. Ο Ρόκε προσπάθησε να αποφύγει τον επερχόμενο Μαρίν (ο οποίος έκανε τάκλιν με τις τάπες αλλά βρήκε μπάλα) και τον ακούμπησε... ίσα ίσα, αν υπήρξε και επαφή. Στην αμέσως προηγούμενη φάση είχε υπάρξει και φάουλ στον Πέδρι με τον διαιτητή να οφείλει να γυρίσει τη φάση πίσω αλλά να μην το κάνει. Εν τέλει, με τον VAR να συμφωνεί για... ακατανόητο λόγο, η σκανδαλώδης αποβολή του Ρόκε ίσχυσε με τον Τσάβι να... βγάζει καπνούς από το κεφάλι (έχει που έχει νεύρα λόγω των όσων συμβαίνουν).

Εν τέλει το 1-3 έμεινε μέχρι το φινάλε με την Μπαρτσελόνα να κινδυνεύει ελάχιστα προσπαθώντας περισσότερο να κρατήσει το υπέρ της σκορ παρά να απειλήσει για κάτι παραπάνω.