Η Μπαρτσελόνα έφτασε το βράδυ της Τετάρτης σε αγχωτική νίκη, 1-0, επί της Οσασούνα εντός έδρας, ωστόσο Άγχος είναι το... μεσαίο όνομα της Ατλέτικο Μαδρίτης, η οποία με γκολ του Μέμφις Ντεπάι στο 90+3' νίκησε στο "Metropolitano" 2-1 τη Ράγιο Βαγεκάνο σε εξ αναβολής ματς για την 20ή αγωνιστική της Liga. Οι "αλμπιρόχος" είναι κακός μπελάς ιδίως όταν υποφέρουν, κάτι που μπορεί να γίνει... οποτεδήποτε. Ατλέτικο και Μπαρτσελόνα μοιράζονται την τρίτη θέση της βαθμολογίας, με 47 βαθμους, οκτώ λιγότερους από την πρωτοπόρο Τζιρόνα και επτά από τη Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία έχει παιχνίδι λιγότερο. 

Ατλέτικο Μαδρίτης-Ράγιο Βαγεκάνο: Χείρα από Ολλανδία

Ο Ντεπάι, που ο Ντιέγκο Σιμεόνε τον θέλει βασικό, σκόραρε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, ένα γκολ που έφερε μήνη και δημιούργησε χιονοστιβάδα διαμαρτυριών. Σε αυτές είδε την "άγουσα" ο Φρανθίσκο Ροντρίγκεθ, που άφησε τους φιλοξενούμενους, που είναι 13οι με 24 βαθμούς, να τελειώσουν το παιχνίδι με 10 παίκτες. Σε αυτές τις διαμαρτυρίες είδε κίτρινη κάρτα, όχι παραδόξως, και ο Σιμεόνε.

Ο Ολλανδός επιθετικός σκόραρε και στο 82', αλλά τότε ο VAR απεφάνθη πως γκολ δεν υπήρχε. Η Ατλέτικο άνοιξε το σκορ με τον αντικαταστάτη του Λίνο από τα αριστερά, Ρεϊνίλντο Μαντάβα, στο 35', ωστόσο ο Άλβαρο Γκαρθία ισοφάρισε στο 42' για τους φιλοξενούμενους.