Ένα διαρκές... μπαζ συνόδευε την Ατλέτικο Μαδρίτης στη μεγαλύτερη διάρκεια της σχολαστικά εκνευριστικής νίκης της επί της Βαλένθια, 2-0, για την 22η αγωνιστική της Liga. Οι "αλμπιρόχος" έφτασαν τους 44 βαθμούς και έπιασαν με τα ίδια παιχνίδια (21) την Μπαρτσελόνα , για την οποία η λέξη "κάζο" είναι λίγη για να περιγράψει την εντός έδρας ήττα της, 5-3, από τη Βιγιαρεάλ, στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα. 

Η Ατλέτικο βρίσκεται στο μέσο μιας εξαιρετικής χρονιάς Σιμεόνε, είναι στους "16" του Champions League -και μάλιστα στο στοιχείο της, αφού το γιουρούσι με την Ίντερ μυρίζει ήδη... έπος- στους ημιτελικούς του Copa del Rey και στις θέσεις που οδηγούν στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση την επόμενη σεζόν. Πάντως, η διαφορά από την πρωτοπόρο Τζιρόνα, που νίκησε 1-0 στο Βίγκο τη Θέλτα, και τη συντοπίτισσα Ρεάλ Μαδρίτης, που νίκησε 2-1 την Πάλμας στα Κανάρια, θεωρείται απαγορευτική, δηλαδή οι 11 (με παιχνίδι λιγότερο της Ατλέτικο) και οι 10 βαθμοί αντιστοίχως. 

Ο κορυφαίος του ματς, Λίνο, βαρέθηκε να βλέπει τους συμπαίκτες του να σπαταλούν τις επίδοξες ασίστ του, δύο ο Γκριεζμάν και μία ο Μπάριος, και ύστερα από αριστουργηματική πάσα του Γάλλου πλάσαρε στο 45+5' και άνοιξε το σκορ. 

Στο 56', έκανε τη χόκεϊ ασίστ στον Μπάριος, που γύρισε την μπάλα στην περιοχή και ο Ντεπάι, με κεφαλιά-ψαράκι, έκανε το 2-0. Η Βαλένθια παρέμεινε όγδοη με 32 βαθμούς, δύο λιγότερους από την έβδομη Μπέτις και έναν περισσότερο από την Πάλμας.