Η Τζιρόνα είδε τη Ρεάλ Μαδρίτης να πιάνει πρωτιά χάρη στην νίκη της στις καθυστερήσεις απέναντι στην Αλμερία και την Μπαρτσελόνα αντίστοιχα να την πλησιάζει μετά τη νίκη με παρόμοιο τρόπο κόντρα στην Μπέτις αλλά δεν πτοήθηκε και κέρδισε εύκολα τη Σεβίλλη επιστρέφοντας στην κορυφή της La Liga ενώ ο Νίκολα Μαξίμοβιτς σκόραρε στην ήττα της Χετάφε από την Οσασούνα. 

Αντίστοιχα πρωτιά έπιασε και η Γιουβέντους στην Serie A έστω με παιχνίδι παραπάνω καθώς η Ίντερ αγωνίζεται σήμερα (22/1) κόντρα στην Νάπολι στον τελικό του Σούπερ Καπ Ιταλίας.

Στην Bundesliga η Άουγκσμπουργκ κέρδισε μέσα στο Γκλάντμπαχ και ξέφυγε κατά πολύ από την επικίνδυνη ζώνη με την Βέρντερ να κάνει δώρο τίτλου στη Λεβερκούζεν μετά τη νίκη της στο Μόναχο ενώ στην Premier League η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ κόβει για την ώρα τα όνειρα "τετράδας" της Γουέστ Χαμ.

La Liga: Η Τζιρόνα επανήλθε στην κορυφή με αγριεμένο Ντόβμπικ

Ουκρανική υπόθεση ήταν η αναμέτρηση της Τζιρόνα με τον Άρτεμ Ντόβμπικ να "καθαρίζει" στο πρώτο εικοσάλεπτο τη Σεβίλλη κάνοντας χατ-τρικ μέσα σε έξι λεπτά! Η Σεβίλλη κατάφερε να προηγηθεί στο 10' με γκολ του Ρομέρο αλλά στη συνέχεια παραδόθηκε στις διαθέσεις του πρώτου σκόρερ πλέον της La Liga. Ο Τσιγκάνκοφ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 4-1,o Στουάνι το 5-1 και οι Καταλανοί επανήλθαν στην κορυφή.

Αξίζει να σημειωθεί πως στην αναμέτρηση της Χετάφε με την Οσασούνα σκόραρε ο Μαξίμοβιτς που συμφώνησε με τον Παναθηναϊκό!

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της Κυριακής στη La Liga:

Οσασούνα - Χετάφε 3-2
Ρεάλ Μαδρίτης - Αλμερία 3-2
Μπέτις - Μπαρτσελόνα 2-4
Τζιρόνα - Σεβίλλη 5-1 

Serie A: Ο Βλάχοβιτς οδηγεί την Γιουβέντους στην κορυφή

Με τον Ντούσαν Βλάχοβιτς να σκοράρει εις διπλούν (59', 68') και τον Μπρέμερ να δίνει τη χαριστική βολή, η Γιουβέντους πέρασε διά περιπάτου στο δεύτερο ημίχρονο από την έδρα της Λέτσε και έπιασε προσωρινά κορυφή στη Serie A. Ο Σέρβος επιθετικός πέρασε στη δεύτερη θέση των σκόρερ αν και το δεύτερο τέρμα του... ξενέρωσε τον ΜακΚένι του οποίου η κεφαλιά θα κατέληγε ούτως ή άλλως στα δίχτυα. 

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της Κυριακής στη Serie A:

Φροζινόνε - Κάλιαρι 3-1
Έμπολι - Μόντσα 3-0

Σαλερνιτάνα - Τζένοα 1-2

Λέτσε - Γιουβέντους 0-3

Ξέφυγε για τα καλά από την ουρά της Bundesliga η Άουγκσμπουργκ, φρέναρε τα όνειρα της Γουέστ Χαμ στην Premier League η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ

Σημαντική νίκη με ανατροπή πέτυχε η Άουγκσμπουργκ (Τιτζ 47', Ένγκελς 51') μέσα στο "Borussia Park" απέναντι στην Γκλάντμπαχ (Σίμπατσο 26') την οποία προσπέρασε και ξέφυγε στο +10 από την επικίνδυνη ζώνη της Bundesliga κοιτάζοντας πλέον όλο και ψηλότερα. 

Στην μάχη της ουράς στην Premier League κάθε πόντος είναι σημαντικός για την Σέφιλντ Γιουνάιτεντ με τις "Λεπίδες" να φτάνουν τους... 10 πόντους σε 21 αναμετρήσεις. Είναι ακόμη το πρώτο φαβορί για τον υποβιβασμό, γι' αυτό και ο Ντέιβιντ Μόγιες δεν είναι καθόλου χαρούμενος με το αποτέλεσμα αφού η Γουέστ Χαμ κατάφερε να προηγηθεί εις διπλούν με Κορνέ (28') και Γουόρντ-Πράουζ (79') με τον Μπρέρετον Ντίαζ (44') να έχει ισοφαρίσει στο ντεμπούτο του.

Η αναμέτρηση εξελίχθηκε σε... θρίλερ στα τελευταία λεπτά καθώς ο Αρεολά και έκανε πέναλτι και αποχώρησε τραυματίας μετά τη σφοδρή του σύγκρουση με τον ΜακΜπέρνι να νικά εν τέλει τον Φαμπιάνσκι για το 2-2 στο 90+13'!