Μετά τη βαριά ήττα από τη Ρεάλ Μαδρίτης για το Σούπερ Καπ Ισπανίας, η Μπαρτσελόνα συνήλθε και κέρδισε την Μπέτις με 2-4 μέσα στο "Μπενίτο Βιγιαμαρίν". Ο Φεράν Τόρες ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης με χατ-τρικ και ασίστ για το καθοριστικό γκολ του Ζοάο Φέλιξ. 

Οι "Μπέτιγκος" κατάφεραν να ισοφαρίσουν μέσα σε ένα τρίλεπτο χάρη σε δύο εξαιρετικά τέρματα του Ίσκο όμως με τον 16χρονο στόπερ, Κουμπαρσί, να είναι εξαιρετικός στο ντεμπούτο του και να σταματά την κυριαρχία των γηπεδούχων, οι "Μπλαουγκράνα" βρήκαν το γκολ νίκης με τον Πορτογάλο εξτρέμ. Αγωνίστηκε βασικός ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος.

Με δόση τύχης προηγήθηκε με Φεράν Τόρες η Μπαρτσελόνα

Με δύο δεκαεξάχρονους στη βασική ενδεκάδα (Γιαμάλ, Κουμπαρσί) παρατάχθηκε ο Τσάβι με την εικόνα του πρώτου ημιχρόνου να είναι περισσότερο θετική για την Μπαρτσελόνα. Το γκολ των "Μπλαουγκράνα" στο 21' ήρθε με δόση τύχης αφού μια ακίνδυνη πάσα του Γκουντογάν κόντραρε και κατέληξε σε μαγική κάθετη με τον Πέδρι να γυρίζει την μπάλα στον Φεράν Τόρες ο οποίος την έστειλε στα δίχτυα σε κενή εστία.

Η ομάδα του Τσάβι έφτασε άλλες δύο φορές κοντά στο 0-2 όμως αρχικά ένα διαγώνιο σουτ του άκρως θετικού Γιαμάλ σταμάτησε στο δοκάρι ενώ στο τέλος του ημιχρόνου ο Λεβαντόφσκι υποδείχθηκε μέσω VAR σε θέση οφσάιντ και έτσι το γκολ του δε μέτρησε.

Ο Ίσκο το πήρε πάνω του και απάντησε στο 0-2 της Μπαρτσελόνα και το σόου του Φεράν Τόρες

Το δεύτερο ημίχρονο δεν θα μπορούσε να αρχίσει με καλύτερους οιωνούς για την Μπαρτσελόνα αφού μόλις στο 48' βρήκε δεύτερο γκολ με τον Φεράν Τόρες μετά από προσωπική ενέργεια και γύρισμα του Γιαμάλ. Από εκεί και έπειτα όμως, η ομάδα του Τσάβι σαν να "εξαφανίστηκε".

Η είσοδος του Φεκίρ έδωσε μια "ένεση" δημιουργίας στον άξονα της Μπέτις και απελευθέρωσε τον Ίσκο. Οι προειδοποιητικές βολές του Γάλλου δεν αφύπνισαν τους φιλοξενούμενους και έτσι ο Ίσκο με δύο εξαιρετικά τέρματα μέσα σε ένα τρίλεπτο (56', 59') ισοφάρισε το παιχνίδι.

Ο Ζοάο Φέλιξ πέτυχε γκολ-νίκης για την Μπαρτσελόνα, ο Φεράν Τόρες έδωσε διαστάσεις θριάμβου 

Στο τελευταίο μισάωρο ο ρυθμός έπεσε ως ένα βαθμό με την Μπαρτσελόνα να βρίσκει ευκαιρίες μόνο μετά από προσωπικές ενέργειες του Γιαμάλ με τον Σωκράτη να είναι εξαιρετικός στο πλάι του Πετσέλα όσον αφορά την αντιμετώπιση τόσο του Λεβαντόφσκι όσο και του νεοαποκτηθέντα Βίτορ Ροκέ.

Όμως η είσοδος του Ζοάο Φέλιξ έδωσε άλλον αέρα στην Μπαρτσελόνα με τον Πορτογάλο να χτυπάει ξανά στο φινάλε και να βάζει απίθανο γκολ με αριστοτεχνικό τελείωμα με το εξωτερικό μετά από ασίστ του Φεράν Τόρες. Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης καθώς δύο λεπτά αργότερα έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της ομάδας του αφού πέτυχε εντυπωσιακό χατ-τρικ.