Περίπου 670.000 πολίτες δεν κατάφεραν να πληρώσουν στις 31 Ιουλίου που έληγε η προθεσμία, την πρώτη από τις τρεις δόσεις για τον φόρο εισοδήματος.

Πάνω από 1000 κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών γίνονται κάθε εργάσιμη μέρα από την Εφορία σε ανθρώπους που δεν είναι συνεπείς στις φορολογικές και ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις.

Κοντά στους 600.000 είναι εκείνοι που δικαιούνται επιστροφή φόρου αλλά πολλοί από αυτούς δεν θα την δουν ποτέ γιατί θα παρακρατηθεί ο ΕΝΦΙΑ με αποτέλεσμα να χάσουν και την δυνατότητα της καταβολής τους σε πέντε δόσεις.

Εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενοι οι οποίοι έχουν εντάξει παλαιές ληξιπρόθεσμες οφειλές τους προς το Δημόσιο στη ρύθμιση των 100 δόσεων , κινδυνεύουν από 1-1-2018 να τεθούν εκτός της ρύθμισης, αν καθυστερήσουν έστω και για μία ημέρα να πληρώσουν οποιαδήποτε νέα οφειλή τους στην εφορία.

Προφανώς όμως αυτά και αρκετά ακόμα μικρότερα και μεγαλύτερα καθημερινά βάρη για εκατομμύρια πολίτες δεν αποτελούν κεντρικό πρόβλημα για την κυβέρνηση η ατζέντα της οποίας έχει άλλα ζητήματα: Η σχέση των Ελλήνων με την Ορθοδοξία. Οι σημαιοφόροι στις παρελάσεις αλλά και οι ίδιες οι παρελάσεις. Η συμμετοχή των μαθητών στον εκκλησιασμό. Η έπαρση και η υποστολή της σημαίας. Η αριστεία…

Κάθε μέρα, κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ βάζουν αυτά τα θέματα στην ατζέντα της πολιτικής ζωής και μετά κατηγορούν την αντιπολίτευση ότι δεν έχει «αφήγημα» και τα μέσα ενημέρωσης για «κιτρινισμό». Με λόγο μάλιστα παραληρηματικό σε πολλές περιπτώσεις και πάντως ακραία διχαστικό.

Η τακτική βγάζει μάτι. Πετάνε την μπάλα στην εξέδρα γιατί αυτό είναι το μοναδικό τους αποκούμπι. Το γεγονός ότι παράλληλα ικανοποιούν τις ιδεοληψίες και τις εμμονές που κουβαλάει η ιδεολογία τους , κάνει την δουλειά τους ευκολότερη. Η τουλάχιστον έτσι νομίζουν.

Γιατί και σε αυτή την περίπτωση ισχύει το γνωστό: Μπορείς να κοροϊδεύεις πολλούς για λίγο χρόνο, λίγους για πολύ χρόνο αλλά όχι όλους για πάντα….

Τους επόμενους πολύ δύσκολους για εκατομμύρια Έλληνες μήνες θα το αντιληφθούν καλά και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και οι κυβερνητικοί συνεταίροι τους. Προς το παρόν, μπορούν ανέτως να βαυκαλίζονται με διαδικτυακές δημοσκοπήσεις και άλλες αυταπάτες. Με τις αυταπάτες άλλωστε έχουν πλέον –κατά δική τους δήλωση- μεγάλη εμπειρία…