Όσο πλησιάζει η ημερομηνία των εκλογών εντείνονται υποτίθεται τα διλήμματα για αυτούς που αμφιταλαντεύονται μεταξύ ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ και όχι μόνο. Μπορεί να μη γουστάρεις τη ΝΔ ή να μη χωνεύεις τον Μητσοτάκη, αλλά στο τέλος της ημέρας αν δεν κάνεις δικό σου κόμμα για να ζητήσεις την ψήφο των Ελλήνων να τους κυβερνήσεις εσύ, θα πρέπει να δώσεις την ψήφο σου να κυβερνήσει κάποιος άλλος. Ή τουλάχιστον να μπει στη Βουλή να κρατάει τα μπόσικα.

Επιλογές υπάρχουν. ΚΚΕ το κόμμα του λαού (ελληνικού και ρωσικού) για να παρελαύνουν οι Κνίτες με το βήμα της χήνας στις πορείες στο κέντρο της Αθήνας, κρατώντας τα χοντρά στειλιάρια με το μικρό κόκκινο πανάκι για ξεκάρφωμα, να δέρνονται με τα ΜΑΤ και να μυξοκλαίνε για «χούντα» μόλις τους μπουζουριάζουν. Γιάνη με ένα Ν και ένα Μνημόνιο για να ανατινάξει τις τράπεζες. ΠΑΣΟΚ για να απειλεί ο Ανδρουλάκης Μητσοτάκη και Τσίπρα ότι δεν θα αφήσει κανέναν από τους δύο να γίνει πρωθυπουργός, παρότι ο ίδιος τρίτος, γιατί έτσι του αρέσει (όπως με τη γνωστή μπίρα).

Ελληνική Λύση, γιατί θες να δεις τον Κυριάκο (τον άλλο) να συγκυβερνά με Αλέξη (εύκολα) ή με τον άλλο Κυριάκο (δύσκολα) και να παθαίνει ο Ανδρουλάκης Λεβέντη, με τους εναπομείναντες Πασόκους να σπατσάρουν για ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Κασιδιάρη για να κουμαντάρει το κόμμα από τη φυλακή, όπως άλλα παιδιά κουμαντάρουν άλλες υποθέσεις από την μπουζού, και αν βγει να αποκτήσει ενδιαφέρον η Βουλή και να πέφτει και καμία ψιλή. Εάν όμως θες απευθείας επιλογή με κυβερνητική προοπτική υπάρχει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος φροντίζει να εμπλουτίσει το παλμαρέ του στην τελική ευθεία προς τις εκλογές. Αναλαμβάνει πλέον και διεθνείς πρωτοβουλίες, όπως ο Παπαδημούλης στην Ευρωβουλή, να μη χρηματοδοτηθεί ο φράχτης στον Έβρο ώστε να μπουκάρουν ανενόχλητοι οι παιδομάνοι και οι ασυνόδευτοι που στέλνει ο Ερντογάν για να αυξηθεί ο ελληνικός πληθυσμός κάνα εκατομμύριο σε τρεις μήνες. Ο Δραγασάκης υποσχέθηκε ότι ως ορντέβρ θα επαναφέρουν τον φόρο στις γονικές παροχές, κλείνοντας το μάτι στην αξέχαστη περίοδο 2015-2019, κατά την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ έβαλε περισσότερους φόρους από όσους είχαν βάλει όλες οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις μαζί. Εξάλλου είναι σωστό χρήματα ή σπίτια που έχουν φορολογηθεί να ξαναφορολογούνται όταν τα δίνεις στο παιδί σου. Και βέβαια Πρέσπες στο Αιγαίο, όπως τίμια και πατριωτικά (για την Τουρκία) προανήγγειλε ο Νίκος Φίλης. Μετά την επιτυχημένη Συμφωνία με τους Σκοπιανούς, γιατί όχι και με τους Τούρκους. Η πρώτη φορά είναι δύσκολη.

Επίσης, επαναδιαπραγμάτευση και ταφόπλακα στα εξοπλιστικά, όπως ξεκαθάρισε ο μεγάλος τιμονιέρης και ατακαδόρος, ο οποίος είχε κατηγορήσει τον Μητσοτάκη ότι «αγοράζει τις φρεγάτες όπως τις γραβάτες». Και αφού ο ίδιος ως γνήσιος αντικομφορμιστής δεν φοράει γραβάτες ούτε στα κότερα που τον φιλοξενούν, γιατί να έχουμε και φρεγάτες; Ούτε αμυντικές συμφωνίες και αηδίες. Ούτε γεωτρήσεις, ενοχλούνται τα καβούρια, η Τουρκία και η Ρωσία. Επίσης θα σταματήσει ο διωγμός των δικών μας παιδιών που τα βγάζουν κακήν κακώς οι ΜΑΤατζήδες από τις καταλήψεις των πα- νεπιστημίων για να γίνουν -άκουσον άκουσον- μαθήματα. Στη Δημοκρατία αδιέξοδα δεν υπάρχουν. Ψηφίστε να φύγει η «χούντα Κούλη».

Δημοσιεύτηκε στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΙΤΝΗ