Στα μέσα του επόμενου μήνα, έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί το Συνέδριο της Ν.Δ., που θα αποτελέσει, εκτός των άλλων, την επίσημη έναρξη της προεκλογικής μάχης που θα δώσει ο κομματικός μηχανισμός. Υπό τις επικρατούσες πολιτικές συνθήκες, η κορυφαία κομματική εκδήλωση θα σηματοδοτήσει την έναρξη της μάχης που πρέπει να δοθεί για να απαλλαγεί η χώρα από την πιο επικίνδυνη κυβέρνηση που πέρασε ποτέ από τον τόπο. Οι βουλευτές, τα στελέχη και οι οπαδοί της Ν.Δ. θα ξεκινήσουν την πορεία προς τον λαό. Αυτό που έχουν μάθει να κάνουν τόσα χρόνια, διατηρώντας τη Μεγάλη Παράταξη ως σταθερό πυλώνα στο μεταπολιτευτικό πολιτικό σύστημα.

Το επικείμενο Συνέδριο αποτελεί μια ευκαιρία για να «ζεσταθούν» οι κομματικές μηχανές. Για να ανταμώσουν ξανά τα στελέχη της Παράταξης. Για να υπάρξει μια διάταξη μάχης. Είναι μια γιορτή και ως τέτοια θα πρέπει να αντιμετωπιστεί. Αλλωστε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει καταφέρει να ενώσει το κόμμα. Στην πράξη και όχι στα λόγια. Για πρώτη φορά αρχηγός της Ν.Δ. δεν έχει εσωκομματική αντιπολίτευση και οι μόνοι που ουσιαστικά τον «αντιπολιτεύονται» είναι οι αυτοπροσδιοριζόμενοι ως απόφοιτοι της Καραμανλικής Σχολής Σκέψης Κατερίνα Παπακώστα, Βαγγέλης Αντώναρος και φυσικά ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ., Πάνος Καμμένος. 

Στελέχη που δεν έχουν καμία αναφορά πλέον στον κόσμο της Ν.Δ. Ανθρωποι που στηρίζουν με την ψήφο τους την πιο άθλια κυβέρνηση που πέρασε από τον τόπο. Το Συνέδριο της Ν.Δ. αποτελεί την αφετηρία για τη μεγάλη μάχη. Και στην πορεία προς τις κάλπες δεν υπάρχουν ούτε γκρίνιες ούτε Τατσόπουλοι ούτε πικρίες. Οι Νεοδημοκράτες όσες φορές ένωσαν δυνάμεις επικράτησαν όποιου και αν βρέθηκε απέναντί τους. Αυτό θα συμβεί και τώρα.

Ανεξάρτητα όμως από τα μηνύματα που θα θελήσει να εκπέμψει η ηγεσία της Ν.Δ. κατά τη διάρκεια των εργασιών της κορυφαίας κομματικής διαδικασίας, έχω την αίσθηση ότι θα έδινε μεγαλύτερη δυναμική στο μήνυμα αν επιλεγόταν η Μακεδονία ως χώρος για την πραγματοποίηση του Συνεδρίου. Τη στιγμή που η κυβέρνηση ξεπουλάει στους Σκοπιανούς το όνομα της Μακεδονίας, η επιλογή της Θεσσαλονίκης ως τόπου για την πραγματοποίηση του «γαλάζιου» συνεδρίου θα έδινε πόντους και στον Μητσοτάκη και στη Ν.Δ. Θα εξέπεμπε δυνατό μήνυμα και θα έδινε ξεχωριστό συμβολισμό. Αλλωστε, στην πολιτική, εκτός από την ουσία, έχουν ιδιαίτερα μεγάλη σημασία και οι συμβολισμοί. Σε κάθε περίπτωση, αξίζει τον κόπο να αφιερωθεί η κομματική εκδήλωση στη γενέτειρα του Ιδρυτή της Παράταξης. Η Μακεδονία αξίζει μια τέτοια τιμή.