Μπόλικη κουβέντα έγινε τις προηγούµενες µέρες σε σχέση µε τις δήθεν αναταράξεις στο εσωτερικό της Ν.∆., µε αφορµή την πολυσυζητηµένη τροπολογία των Καιρίδη - Γεωργιάδη, µε την οποία νοµιµοποιήθηκαν όσοι µετανάστες κατοικούσαν παρανόµως στη χώρα µέχρι την 30ή Νοεµβρίου.Για να ακριβολογώ, µιλάµε για περίπου 30.000 κόσµο.

Η αντίδραση του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαµαρά έδωσε τροφή για να αναπτυχθεί µια εσωκοµµατική κουβέντα. Επειδή, όµως, είναι άλλο να σεναριολογούµε και εντελώς διαφορετικό να προσεγγίζουµε µε ρεαλισµό την πραγµατικότητα, αποτελεί κοινό µυστικό ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι µακράν ο πιο ευτυχισµένος πρόεδρος της Ν.∆.

Οταν ο πατέρας του είχε ως «δελφίνους» τους Εβερτ, ∆ήµα, Κανελλόπουλο και στο τέλος τον Σαµαρά, όταν ο νεότερος Καραµανλής πάλευε µε τον Μάνο, τον Σουφλιά και τον πρεσβύτερο Μητσοτάκη και όταν ο Σαµαράς είχε την Ντόρα και τη µισή Ν.∆. απέναντι, αντιλαµβάνεστε ότι δεν µπορεί κανείς να µιλήσει (σήµερα) για «δελφίνους» εντός της Ν.∆. Εκτός κι αν αρχίσουµε να θεωρητικολογούµε, αναζητώντας φαντάσµατα του µέλλοντος.

*Δημοσιεύθηκε στο Secret των Παραπολιτικών