Και Ευρωπαϊκό σενάριο για Παπασταύρου

Με αυτά και κάτι άλλα που ακούω, εσχάτως τείνει να καταλήξω στο συμπέρασμα (ολίγον αυθαίρετο ομολογώ) ότι στην πολιτική (όπως και στη ζωή) τίποτα δεν είναι τυχαίο. Επίσης να σας θυμίσω ότι κατά τη διάρκεια της προηγούμενης κυβερνητικής θητείας, ανάμεσα στα πολλά και φοβερά που είχαν κυκλοφορήσει στην πιάτσα, συνδέονταν με κάτι (δήθεν) πληροφορίες που ήθελαν τον Μητσοτάκη να επιλέγει ως διάδοχο του Μαργαρίτη Σχοινά, τον υπουργό Γεραπετρίτη. Κάτι άλλες πηγές, που κινούνται όμως σε αντίστοιχα νεοδημοκρατικά μονοπάτια, εσχάτως για την ίδια θέση, αυτή του Έλληνα επιτρόπου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, έχουν αρχίσει να διακινούν το ονοματεπώνυμο του υπουργού Επικρατείας Σταύρου Παπασταύρου. Μάλιστα, έχουν αμπαλάρει την σχετική πληροφορία, με κάτι ωραία, που συνδέονται με τις καλές επαφές που διατηρεί διαχρονικά και σταθερά σε Βρυξέλλες και Στρασβούργο ο στενός συνεργάτης του Μητσοτάκη. Αν και δεν θα υπήρχε καταλληλότερο πρόσωπο να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο συμβούλιο των Επιτρόπων, αν και δεν γνωρίζω απολύτως τίποτα, αποκλείω το ενδεχόμενο ο Παπασταύρου να εγκαταλείψει από τώρα την εγχώρια πολιτική σκηνή. Πάντως για να είμαι απόλυτα ακριβής κάποιοι θα επένδυαν σε μια τέτοια προοπτική. Αυτή της απαλλαγής από τον Παπασταύρου.

! Μιας και η κουβέντα για τα Ευρωπαϊκά να σας πω ότι το απόγευμα της Τετάρτης ο πρωθυπουργός αναχωρεί για τις Βρυξέλλες (επιστρέφει την Πέμπτη το βράδυ) προκειμένου να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε.

Αλλαγές στον ΣΚΑΙ με φόντο την υποψηφιότητα Αυτιά

Είναι κάτι σαν κοινό μυστικό ότι ένα από τα 42 πρόσωπα που βρίσκονται στη λίστα του Μητσοτάκη, είναι και αυτό του Γιώργου Αυτιά. Αν και δεν έχει οριστικοποιηθεί η σχετική σύνθεση, εσχάτως μου προκύπτει μια αυξημένη αίσθηση (αν όχι βεβαιότητα) σε σχέση με την συμμετοχή του παρουσιαστή της πρωινής εκπομπής του ΣΚΑΙ, στο γαλάζιο ευρωψηφοδέλτιο. Προφανώς αντίστοιχη αίσθηση έχει καταλάβει και την διευθύνουσα το κανάλι του Νέου Φαλήρου Εύη Κουτσαυτάκη, η οποία πριν πεινάσει έχει αρχίσει να μαγειρεύει. Για να ακριβολογώ ενόψει της «φυγής» Αυτιά, έχει ξεκινήσει τις επαφές για να φτιάξει ένα πιο ανταγωνιστικό (ενημερωτικό) πρόγραμμα. Μάλιστα, εκτός από την αντικατάσταση του παρουσιαστή της πρωϊνής εκπομπής του Σαββατοκύριακου, κάτι πληροφορίες, αναφέρουν ότι θα προστεθούν στο πρόγραμμα και δυο ακόμη (νέες) ενημερωτικές. Μια το πρωί και μια το απόγευμα.

! Ανάμεσα σ αυτά που συζητούνται στον ΣΚΑΙ είναι η μετακίνηση του Άκη Παυλόπουλου από το καθημερινό στο Σαββατοκύριακο, προκειμένου να αντικαταστήσει τον Αυτιά.

Συναντά καναλάρχες, εκδότες και επισκέπτεται την ΕΡΤ

Έντονη κινητικότητα καταγράφει ο αρμόδιος επί των Μέσων Ενημέρωσης υπουργός, από την πρώτη κι όλας μέρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε να του αναθέσει τον ομολογουμένως νευραλγικής σημασίας χαρτοφυλάκιο. Γιατί μόνο ως τέτοιο μπορεί να χαρακτηριστεί ένα υπουργείο, που έχει να κάνει με τον Βαρδινογιάννη, τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Κυριακού και τα όσα (άλλα) καλά παιδιά της μιντιακής πιάτσας. Όπως μαθαίνω ο κυβερνητικός εκπρόσωπος με το καλημέρα έχει συναντηθεί με σχεδόν όλους τους «ανθρώπους» των καναλαρχών, ενώ έχει δει και δυο τρεις από τους μεγάλους εκδότες. Την Τρίτη θα ανηφορίσει προς την Αγία Παρασκευή προκειμένου να επισκεφτεί το εκεί Ραδιομέγαρο. Από το ρεπορτάζ που έκανα προκύπτει ότι ο Ψηλός της κυβέρνησης αποδεικνύεται καλός και γρήγορος μαθητής (παίρνει εύκολα τα γράμματα) αν κρίνω από το γεγονός ότι ήδη έχει προχωρήσει δύο τρία θέματα που αποτελούσαν πάγιο αίτημα των εκδοτών.

! Και μιας και το φερε η κουβέντα να σας πω ότι στο Μέγαρο Μαξίμου εσχάτως αναζητούν πόρους για να ξαναγεμίσουν τα ταμεία του ΕΚΟΜΕ, που ως γνωστόν έχει μείνει από ρευστό.

Συνάντηση Μελισσανίδη – Δούκα στο Ψυχικό

Σε γνωστό καφέ του Ψυχικού συναντήθηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου ο επιχειρηματίας Δημήτρης Μελισσανίδης και ο νέος δήμαρχος της Αθήνας Χάρης Δούκας. Δεν ξέρω (και δεν θα μπορούσα άλλωστε να γνωρίζω)ποια ήταν η ατζέντα της συζήτησης των δύο ανδρών. Απεναντίας γνωρίζω ότι υπάρχει ένας πρόσωπο που διατηρεί στενή φιλική σχέση τόσο με το αφεντικό της ΑΕΚ, όσο και με τον δήμαρχο. Και αυτός δεν είναι άλλος από τον πρώην υπουργό Κώστα Λαλιώτη.

Στην κινητή (;) η ΔΕΗ

Κατά κοινή παραδοχή επί Στάσση η ΔΕΗ, έχει μετατραπεί σε μια εταιρεία από επαίτη σε… απόλυτο παίκτη. Δεν θα αναφερθώ ούτε στην αστρονομική (πλέον) κερδοφορία, ούτε φυσικά στα deals του τελευταίου διαστήματος. Αυτά είναι λίγο, για να ακριβολογώ (πολύ) γνωστά. Εκείνο που ενδεχομένως να μην είναι και τόσο είναι το ζωηρό ενδιαφέρον της ΔΕΗ, για τα δίκτυα και φυσικά για την είσοδο στην κινητή τηλεφωνία. Αν και το αφεντικό διαψεύδει τα όσα (πολλά) κυκλοφορούν στην πιάτσα, προσωπικά δεν αποκλείω να «σκάσει» μια τέτοια βόμβα και μάλιστα (σχετικά) σύντομα.