Εντός των επομένων ημερών, και ειδικότερα έως και τις 15 του μηνός, αναμένεται να δροµολογηθούν οι κρίσεις σε Ένοπλες ∆υνάµεις και Αστυνοµία, αν και η αλλαγή φρουράς στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη µπορεί να καθυστερήσει για καµιά δεκαριά ηµέρες την όλη διαδικασία. Λογικό, αφού ο Χρυσοχοΐδης, αν και γνωρίζει την ανθρωπογεωγραφία, είναι θεµιτό να ζητήσει χρόνο για τη στοιχειώδη ενηµέρωση.

Πάντως, από τις πρώτες πληροφορίες και κυρίως από την ελάχιστη γνώση που διαθέτουµε σε σχέση µε τις προθέσεις του νέου υπουργού εκτιµούµε ότι δύσκολα θα συναινέσει στην ανανέωση της θητείας του νυν αρχηγού της Αστυνοµίας. Απεναντίας, όσοι τον γνωρίζουν προεξοφλούν δοµικές αλλαγές κατά τις επικείµενες κρίσεις.

Σε σχέση τώρα µε τις επιλογές στις Ενοπλες ∆υνάµεις, µε τα σηµερινά δεδοµένα, επικρατέστερος να διαδεχτεί τον Α/ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνο Φλώρο, είναι ο αντιναύαρχος ∆ηµήτριος-Ελευθέριος Κατάρας, µε δεύτερη (αλλά κοντινή) επιλογή τον υποστράτηγο ∆ηµήτρη Χούπη. Με τα σηµερινά δεδοµένα, καµία τύχη δεν έχει το µέχρι και πρότινος φαβορί για τη θέση του αρχηγού του στρατεύµατος, ο αντιπτέραρχος Θεµιστοκλής Μπουρολιάς.

*Δημοσιεύθηκε στο Secret της εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ