Στις σίγουρες υποψηφιότητες ενόψει ευρωεκλογών εσχάτως προστίθεται κι εκείνη του δηµοσιογράφου Γιώργου Αυτιά. Οπως µου λένε όσοι γνωρίζουν το σχετικό παρασκήνιο, ενισχυτικά προς την κατεύθυνση της συµµετοχής του καλού συναδέλφου στη «γαλάζια» ευρωλίστα λειτούργησε (εκτός όλων των άλλων) και η απόφαση της επιστολικής ψήφου. Βλέπετε, η δηµοφιλία του συναγωνιστή Αυτιά ξεπερνά τα σύνορα της Ελλάδας και εκτείνεται σε όλα τα µήκη και τα πλάτη της Οµογένειας.

Τον Φαραντούρη θέλουν στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ οι νεοπροεδρικοί

Τον καθηγητή Νίκο Φαραντούρη προωθούν οι νεοπροεδρικοί για µία θέση στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. Οπως λένε: «Είναι από τους λίγους που έχουν βάλει πλάτη στα πολύ δύσκολα, χωρίς να έχει και µεγάλη υποχρέωση».

Προς αντικατάσταση ο Μαργαρίτης Σχοινάς

Αν για κάτι στοιχηµατίζω είναι ότι µετά τις ευρωεκλογές ο πρωθυπουργός θα δροµολογήσει την αντικατάσταση του Ελληνα επιτρόπου στην Ε.Ε., Μαργαρίτη Σχοινά. Επ’ αυτού έχει γίνει µια προεργασία, µε τις πληροφορίες να επιµένουν ότι ο διάδοχος του απερχόµενου επιτρόπου θα προέρχεται από τον στενό κύκλο των (διαχρονικών) συνοµιλητών του Κυριάκου Μητσοτάκη. Σε κάθε περίπτωση, ο Σχοινάς φεύγει, και µάλιστα (σχετικώς) άδοξα.

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο «Secret» της εφημερίδας «Παραπολιτικά» στις 16/12