Μετά τη Βουλή, που, ως γνωστόν, αποφάσισε να νοικιάσει (µαζεύοντας τις διάφορες ανά την πρωτεύουσα υπηρεσίες της) για 30 χρόνια το κτίριο του Ιδρύµατος Μποδοσάκη, το οποίο επί χρόνια φιλοξενούσε τη διοίκηση της Eurobank, σκέψεις για ένα γενικότερο συµµάζεµα σε επίπεδο ακινήτων στα οποία στεγάζονται τα υπουργεία έχει αρχίσει να κάνει και η κεντρική κυβέρνηση.

Στο πλαίσιο αυτό, έχει εξεταστεί µέχρι και το ενδεχόµενο της µετακόµισης της κεντρικής διοίκησης της κυβέρνησης από το Μέγαρο Μαξίµου σε ένα πιο λειτουργικό, µα κυρίως πιο σύγχρονο κτίριο. Ανεξάρτητα πάντως από τα όσα ακούγονται, πρέπει να σας πω ότι προσωπικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, από την εποχή που ήταν υπουργός ∆ιοικητικής Μεταρρύθµισης, είχε σκεφτεί κάποιες αλλαγές που αφορούσαν την αποκέντρωση των υπουργείων.

Από σχετικά αξιόπιστη πηγή πληροφορούµαι ότι έχει αρχίσει να συγκροτείται ένα σχέδιο, που στόχο έχει -αν είναι δυνατόν- να δηµιουργηθεί ένα κυβερνητικό πάρκο, το οποίο θα φιλοξενήσει τα περισσότερα από τα χαρτοφυλάκια.

Στην περίπτωση που υλοποιηθεί κάτι τέτοιο, εκτιµάται ότι θα εξοικονοµηθούν και πάρα πολλά χρήµατα, που σπαταλά το ∆ηµόσιο σε παλιά και µη χρηστικά κτίρια.

Δημοσιεύτηκε στο Secret των ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ στις 4/11