Εχοντας κατά νου τις πρακτικές που ακολούθησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, οι γνωστοί προπαγανδιστές της Κουµουνδούρου ανακάλυψαν κρίσεις στην κορυφή της Δικαιοσύνης πριν από τις εκλογές. Αυτά, δηλαδή, που έκανε ο Τσίπρας φεύγοντας από το Μαξίµου. Ευτυχώς όµως, τότε, είχαµε τη θεσµικά ορθή απόφαση του Προκόπη Παυλόπουλου, ο οποίος αρνήθηκε να υπογράψει το Προεδρικό ∆ιάταγµα µε τις αλλαγές που είχε αποφασίσει το απερχόµενο Υπουργικό Συµβούλιο.

Επειδή ο Μητσοτάκης δεν παίζει παιχνίδια µε τους θεσµούς, όσοι βιάζονται θα περιµένουν τον σχηµατισµό της επόµενης κυβέρνησης για να δουν ποιος θα είναι ο επόµενος πρόεδρος του Αρείου Πάγου, ο διάδοχος του Ντογιάκου στην Εισαγγελία του ανώτατου δικαστηρίου και, φυσικά, το πρόσωπο που θα αντικαταστήσει τον κ. Σαρµά στην ηγεσία του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Πάντως, µε δεδοµένο ότι η θητεία των τριών περατώνεται στις 30 Ιουνίου, ως επικρατέστερο σενάριο για Αρειο Πάγο και Ελεγκτικό Συνέδριο είναι να δοθεί η σκυτάλη στον πρώτο αντιπρόεδρο του κάθε δικαστηρίου. Κάτι αντίστοιχο θα συµβεί και στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο Secret της εφημερίδας Παραπολιτικά την 1η Απριλίου 2023