Αποτελεί κοινό µυστικό ότι, σε ανύποπτο πολιτικό χρόνο, µια από τις εισηγήσεις που είχε δεχθεί ο πρωθυπουργός σχετιζόταν µε την αναγκαιότητα συγχώνευσης του υπουργείου Ψηφιακής ∆ιακυβέρνησης µε το Εσωτερικών.

Οι υπέρµαχοι της σχετικής πρότασης έκριναν ότι µε αυτόν τον τρόπο θα µπορούσε µε τη µέγιστη δυνατή αποτελεσµατικότητα να υπάρξει µετάβαση όλων των υπηρεσιών του ∆ηµοσίου στην ψηφιακή εποχή. Μάλιστα, όπως επισήµαιναν, µε τον τρόπο αυτό θα θεραπευόταν η γάγγραινα της γραφειοκρατίας, που ταλανίζει εδώ και χρόνια το ∆ηµόσιο και ταλαιπωρεί τους πολίτες. Και ενώ ο πρόεδρος Μητσοτάκης είχε πειστεί για την αναγκαιότητα της συγχώνευσης των δύο υπουργείων, εσχάτως φαίνεται ότι άλλαξε άποψη, αφού έκρινε σκόπιµο να παραµείνει αυτόνοµο το υπουργείο Ψηφιακής ∆ιακυβέρνησης.

Ο βασικός λόγος που οδήγησε σε αυτή την απόφαση έχει να κάνει µε το γεγονός ότι κατά την τελευταία τριετία το συγκεκριµένο χαρτοφυλάκιο αποτελεί τον καθρέπτη της παρούσας διακυβέρνησης. «∆εν χαλάς µια branda που χτίστηκε µε κόπο και κυρίως µε παραδοτέο…», αναφέρουν κυβερνητικά στελέχη που βρίσκονται κοντά στον πρόεδρο Κυριάκο.

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο ‘’Secret’’ της εφημερίδας «Παραπολιτικά» στις 18/2