Στην περίπτωση, και µόνο σε αυτήν, που επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες που θέλουν τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραµανλή να µην είναι εκ νέου υποψήφιος, εσχάτως µαθαίνω ότι έχει «πέσει» στο πρωθυπουργικό τραπέζι η ιδέα της συµµετοχής του Κυριάκου Μητσοτάκη στο ψηφοδέλτιο της Α’ Θεσσαλονίκης.

∆εν σας κρύβω ότι δεν αιφνιδιάζοµαι από τη σχετική εισήγηση, έχοντας κατά νου τα αποτελέσµατα σειράς δηµοσκοπήσεων, από τις οποίες προκύπτει σηµαντικό πρόβληµα για το κυβερνών κόµµα. Ενδεχοµένως και να είναι η χειρότερη σε επίπεδο δηµοσκοπικών επιδόσεων εκλογική περιφέρεια ανά την επικράτεια.

Για ενίσχυση

Με δεδοµένη τη συγκεκριµένη εικόνα, είναι απολύτως λογικό να υπάρχουν σκέψεις για την ενίσχυση του ψηφοδελτίου. Οπως και να το κάνουµε, η συµµετοχή και µόνο του Μητσοτάκη είναι ικανή για να δώσει τη δυναµική που ευλόγως αναζητούν σε Μαξίµου και Πειραιώς.

Όπως αναφέρθηκε και στην αρχή του σχολίου, προϋπόθεση για να γίνει αυτό είναι η αποχώρηση του πρεσβύτερου Καραµανλή, που, ως γνωστόν, εκλέγεται στην πρώτη περιφέρεια της Θεσσαλονίκης.

*Δημοσιεύτηκε στο Secret στις 10 Δεκεμβρίου 2022.