Γκρίνιες στο εσωτερικό της Ν.∆. έχει προκαλέσει η µέχρι τώρα στρατηγική επιλογή της ανακοίνωσης προβεβλημένων προσώπων, κυρίως εν ενεργεία υπουργών, οι οποίοι θα µετέχουν στα «γαλάζια» ψηφοδέλτια.

Λογικό, αφού οι λιγότερο «επώνυµοι» εκ των πραγµάτων βρίσκονται σε δυσχερή θέση, ενώ όσο πλησιάζει ο χρόνος των εκλογών, τόσο θα αυξάνεται και η απροθυµία για συµµετοχή νέων υποψηφίων στους εκλογικούς συνδυασµούς του κυβερνώντος κόµµατος.

Οι προτάσεις

Με βάση αυτά, µετά την επιστροφή του Κυριάκου Μητσοτάκη από τα Χανιά, αναµένεται να υπάρξει σύσκεψη µε τη συµµετοχή του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ Γιάννη Μπρατάκου, του γραµµατέα της Ν.∆., Παύλου Μαρινάκη, και του επί χρόνια στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού Θανάση Νέζη, όπου θα συζητηθούν οι πρώτες προτάσεις για τη στελέχωση των ψηφοδελτίων. Αυτό πρακτικά σηµαίνει ότι δεν αποκλείεται µέσα στον Ιανουάριο να ανακοινωθεί η πρώτη λίστα µε τους υποψήφιους (ανά την επικράτεια) βουλευτές.

*Δημοσιεύτηκε στο Secret στις 30 Δεκεμβρίου 2022.