Ένα άκρως ενδιαφέρον, σε σχέση με τη σύνθεσή του, γεύμα έλαβε χώρα το μεσημέρι της Πέμπτης στο πολιτικοδημοσιογραφικό στέκι «Παλιά Αγορά» της Φιλοθέης. Πρόκειται για πρόσωπα που συναντιούνται και τα λένε συχνά κάμποσες δεκαετίες.

Ο λόγος για τον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, και τους πρώην υπουργούς της κυβέρνησης του Καραμανλή, Πέτρο Μολυβιάτη, Αχιλλέα Καραμανλή και Γιώργο Αλογοσκούφη.

Εκτός από τους πολιτικούς, στην παρέα βρισκόταν και ο πολύπειρος τραπεζίτης Μιχάλης Σάλλας, ο οποίος, για όσους δεν τον γνωρίζουν, διατηρεί διαχρονικά πολύ καλή σχέση με τη συγκεκριμένη ομάδα των καραμανλικών.

Αναλύσεις

Το μενού της συνάντησης τα είχε σχεδόν όλα. Από τις εκτιμήσεις σχετικά με το τέλος του πολέμου στην Ουκρανία μέχρι το ορατό (πλέον) ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες. Ωστόσο, εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον είχε και η ανάλυση που έκανε ο Αλογοσκούφης σε σχέση με τις επιπτώσεις που θα έχει στην ίδια τη φυσιογνωμία της Ε.Ε. ο ενεργειακός πόλεμος.

Για Μητσοτάκη

Πάντως, ο άνθρωπός μου έμεινε στις εκτιμήσεις του Παυλόπουλου σε σχέση με το πολιτικό τέλος του Μητσοτάκη. Και έμεινε γιατί ποτέ ο Πρόεδρος δεν «πέφτει» μέσα!



*Δημοσιεύτηκε στο Secret στις 12 Μαρτίου 2022.