Στην Ελλάδα, σχεδόν κατά κανόνα έχουμε μάθει να κοιτάμε τη μικρή εικόνα, να βλέπουμε όσα εκτυλίσσονται μπροστά μας και σχεδόν ποτέ να μην αναζητούμε τα πρόσωπα που κινούν τα νήματα πίσω από τις κλειστές θύρες. Αυτό συμβαίνει και στην περίπτωση της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Μένουμε σε όσα είναι οφθαλμοφανή και δεν κοιτάζουμε να διεισδύσουμε στο παρασκήνιο που κρύβεται πίσω από την εξέλιξη της όλης ιστορίας. Με αφορμή το ηχητικό της φερόμενης ως φίλης της πρώην προέδρου του Αρείου Πάγου και πρώην συμβούλου του Τσίπρα, Βασιλικής Θάνου, αναδύθηκε μια ζοφερή ιστορία, που είναι αλήθεια ότι προκαλεί το λιγότερο ανατριχίλα.

Δεν υπεισέρχομαι στην ουσία όσων ακούγονται στο ηχητικό, γιατί γι' αυτό είναι αρμόδιοι οι εισαγγελείς και οι δικαστές. Μένω στη νοοτροπία και στα πρόσωπα που φαίνεται να είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο σε όλες τις σκευωρίες που στήθηκαν επί ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ (να μην ξεχνιόμαστε ότι όλα αυτά που γίνονταν εναντίον της Ν.Δ. γίνονταν με την ανοχή και τη στήριξη του Πάνου Καμμένου) και που είχαν ως απώτερο στόχο την εγκαθίδρυση ενός καθεστώτος το οποίο θα κυβερνούσε για πολλά χρόνια τη χώρα. Αυτό υπόσχονταν στον Τσίπρα ο Παπαγγελόπουλος, η Θάνου, ο Καμμένος και όσοι αποφάσισαν να συμπαραταχθούν με την Τασία και τον Πολάκη, για να μην έρθει ποτέ ξανά στην εξουσία η Ν.Δ. και ο... Κούλης, όπως αποκαλούσαν τον σημερινό πρωθυπουργό.

Το βασικό εργαλείο

Όπως αποδεικνύεται, το βασικό εργαλείο για την επίτευξη του παρανοϊκού αυτού σχεδίου, που είχε υιοθετηθεί εξ ολοκλήρου από τον τότε πρωθυπουργό, υπήρξε η Δικαιοσύνη, με το δόγμα Παπαγγελόπουλου να κυριαρχεί: «Ασκήστε μια δίωξη και μετά βλέπουμε». Τα πρόσωπα που έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο προς την επίτευξη αυτού του στόχου είναι γνωστά. Άλλωστε, πλέον βρίσκονται σχεδόν όλα αντιμέτωπα με τον φυσικό τους δικαστή. Εκείνο που δεν είναι ευρέως γνωστό είναι το πρόσωπο που συνδέεται με όλους όσοι συνέπραξαν με το παρανοϊκό καθεστώς των Τσιπροκαμμένων.

Ο στενότερος φίλος

Δεν είναι γνωστό ότι ο στενότερος φίλος και διαχρονικός συνομιλητής του Παπαγγελόπουλου ήταν και παραμένει ο τέως Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος. Όπως δεν είναι ευρέως γνωστό ότι ο επονομαζόμενος και ως «Πάκης» της πολιτικής ζωής διατηρούσε στενή σχέση με την κ. Βασιλική Θάνου. Όλοι όσοι προθυμοποιήθηκαν να συμπράξουν με τον Τσίπρα ήταν στην κυριολεξία μια παρέα, που έκανε καριέρα μασουλώντας διαχρονικά την «καραμέλα» του καραμανλισμού.

Μηχανισμός

Επί 4,5 χρόνια, ο Παυλόπουλος και οι φίλοι του όχι μόνο στήριζαν την πιο άθλια και αντιθεσμική κυβέρνηση της Μεταπολίτευσης, αλλά, όπως αποδεικνύεται από στοιχεία που αποκαλύπτονται, προσπάθησαν για λογαριασμό του Τσίπρα να «στήσουν» και έναν παρακρατικό μηχανισμό, δίπλα στο κράτος. Το κατηγορητήριο τα λέει όλα. Είχαν συγκροτήσει μια συμμορία. Θέλω να ελπίζω, γνωρίζοντας τον άνδρα, ότι ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν είχε καμία σχέση, πέραν των συμβουλών που έδινε στον Τσίπρα, τον Παππά και τον Καρτερό, με τη δράση των πολύ στενών φίλων. Και θέλω να το πιστεύω γιατί, σε διαφορετική περίπτωση, τίθεται θέμα δημοκρατίας και κανονικής λειτουργίας των θεσμών.

Η Δικαιοσύνη, που ερευνά σε ανώτατο επίπεδο τη δράση της συμμορίας, θα δώσει απαντήσεις σε όλα αυτά που τραυμάτισαν τη Δημοκρατία, γοητεύοντας ταυτόχρονα τον Τσίπρα, που εξακολουθεί να καλύπτει το παρακράτος του.

*Δημοσιεύτηκε στο Secret στις 26 Φεβρουαρίου 2022.