Δεν έχει υπάρξει ιστορικό προηγούμενο τόσο πολλοί συνεργάτες (και φίλοι) ενός πρώην πρωθυπουργού να βρίσκονται αντιμέτωποι με τον μισό Ποινικό Κώδικα. Αναφέρομαι στον υπόδικο (πλέον) πρώην υπουργό Νίκο Παππά, ο οποίος, αν διαβάσει κανείς το παραπεμπτικό της αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου και όχι του Ειρηνοδικείου της Κάτω Ραχούλας, θα ανατριχιάσει και, παράλληλα, θα ανακουφιστεί, γιατί θα διαπιστώσει ότι πραγματικά είχαμε μπλέξει ως πολίτευμα σε μια τεράστια περιπέτεια.

Μετά την εισαγγελική πρόταση για τον Παππά, ήρθε η ανάσυρση της δικογραφίας που αφορά την υπόθεση Βγενόπουλου και τις καταγγελίες που υπήρξαν για την πρώην πρόεδρο του Αρείου Πάγου και σύμβουλο του Τσίπρα, Βασιλική Θάνου. Και το επόμενο διάστημα ολοκληρώνεται η διαδικασία της προανάκρισης που σχετίζεται με το παραδικαστικό Παπαγγελόπουλου.

Η μισή κυβέρνηση του Τσίπρα βρίσκεται αντιμέτωπη με τη Δικαιοσύνη, και μάλιστα σε ανώτατο επίπεδο. Φαντάζεστε τι θα είχε γίνει στην Ελλάδα από τον Πολάκη, τον Βαξεβάνη, τον Καρτερό και τους υπολοίπους, αν έστω και ένας κλητήρας του Μαξίμου σε κυβέρνηση Ν.Δ. παραπεμπόταν στο Ειδικό Δικαστήριο; Θα ζητούσαν από τον Τζανακόπουλο και τον Καλογήρου να φορέσουν γουνάκια και να τον χώσουν τρία μέτρα κάτω από τη γη.

Βέτο από Λιάκο - Χουλιαράκη στη στρατηγική «∆ώσ’ τα όλα»

Ακόμα κι εμείς, που δεν σκαμπάζουμε απολύτως τίποτα από αυτά που διαλαμβάνονται στο ΣΥΡΙΖΑϊκό παρασκήνιο, αντιλαμβανόμαστε ότι κάτι κακό συμβαίνει στον πρόεδρο Τσίπρα. Το παλληκάρι προσπαθεί να πάρει τα πάνω του και όλο εμφανίζεται και κάποιος, λες και είναι βαλτός, και κλωτσάει την καρδάρα με το γάλα.

Αυτά που εκτυλίχθηκαν κατά το πρόσφατο Συνέδριο είναι λίγο έως πολύ γνωστά. Εκείνο που ενδεχομένως να μην είναι ευρέως γνωστό είναι το αντάρτικο που εκδηλώθηκε εσχάτως στην Κουμουνδούρου (και συγκεκριμένα στο γραφείο του αρχηγού Αλέξη) από τους συμβούλους του επί των οικονομικών, τον καθηγητή Δημήτρη Λιάκο και τον πρώην υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη. Οι δύο άνδρες, βλέποντας τη ροπή προς τον λαϊκισμό του τέως πρωθυπουργού, διαφωνούν οριζοντίως και καθέτως με τη στρατηγική του «Τσοβόλα, δώσ’ τα όλα». Παρά ταύτα, ο Τσίπρας δείχνει να επιμένει, αφού και σε αυτό το επίπεδο τον τελευταίο λόγο τον έχει ο μπαρμπα-Θανάσης ο Καρτερός.

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο Secret της εφημερίδας Παραπολιτικά στις 7 Μαΐου 2022