Επί δυο συναπτά έτη ο Κρίστιαν Χατζημηνάς προσπαθούσε να βρει άκρη και στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, γνωρίζοντας ότι προσωπικά ο πρωθυπουργός είχε άποψη για τον άνδρα. Και όπως προκύπτει από τα όσα διαδίδει ο ίδιος ο έμπορος όπλων στην αγορά εσχάτως την είχε βρει. Την άκρη. Ο Κρίστιαν συνομιλούσε με άνθρωπο του υπουργού Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου, τον οποίο γνώριζε πολλά χρόνια. Έτσι κατά την σημερινή μέρα ετοίμαζε το μεγάλο κόλπο. Στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής (που ήταν προγραμματισμένη για τις 16:00) επρόκειτο να ψηφιστεί η τροπολογία που είχε οδηγηθεί στον κάδο, όταν την έφερε ο Καμμένος μετά την αντίδραση της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ. Πρόκειται για τα αντισταθμιστικά ωφελήματα, που θα γέμιζαν κάτι εκατομμύρια τα ταμεία της επιχείρησης του Χατζημηνά. Ο τελευταίος ήταν σίγουρος ότι επί Παναγιωτόπουλου θα περνούσε αυτό που δεν κατάφερε να περάσει επί των ημερών Καμμένου. Προφανώς λογάριασε χωρίς τον ξενοδόχο, αφού μόλις ενημερώθηκε για την εξέλιξη ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έδωσε εντολή να πάει από κει που ήρθε η τροπολογία. Απολύτως λογική αντίδραση, αφού σε διαφορετική περίπτωση, η κυβερνώσα παράταξη θα ήταν εκτεθειμένη έναντι όσων γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα.

 ! Ο Κρίστιαν Χατζημηνάς αναδεικνύεται σε επικίνδυνο πολιτικά επιχειρηματία, αφού πήγε να μπλέξει τον Νίκο Παναγιωτοπουλο σε μια ιστορία που θα τον έφερνε σε δύσκολη θέση έναντι του πρωθυπουργού.

 Οι επιθέσεις στην Μαρεβα και ο Καμμένος

 Αποτελεί κοινό μυστικό ότι οι περισσότερες επιθέσεις που δέχθηκε η σύζυγος του πρωθυπουργού την περίοδο της παντοδυναμίας των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, εκπορευθήκαν από media με τα οποία διατηρούσε στενές σχέσεις ο Πάνος Καμμένος. Επίσης είναι γνωστό ότι ο τότε υπουργός Άμυνας διατηρούσε σχέση στενής φιλίας με τον έμπορο όπλων Κρίστιαν Χατζημηνά. Μάλιστα δεν είναι λίγοι εκείνοι που λένε ότι «ο Κρίστιαν θα μπορούσε να επιστρέψει μέρος της λάσπης που εκτοξεύθηκε κατά της Μαρέβας Μητσοτάκη». Ωστόσο εκείνη την περίοδο είχε άλλες προτεραιότητες, αδιαφορώντας για τα όσα έλεγε ο Καμμένος, αλλά και τα όσα έγραφαν οι φίλοι του Πάνου.

 ! Από αξιόπιστη πηγή μαθαίνω ότι ο Κρίστιαν είχε πείσει τον υπουργό Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο να παρευρεθεί σε εκδήλωση που διοργάνωσε. Επίσης κάποιοι λένε ότι ο Χατζημηνάς ενόψει της σημερινής συνεδρίασης της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής, προσπάθησε να προσέγγιση αρκετούς εκ των βουλευτών που συμμετέχουν σ αυτήν.

 Μου λένε ότι κάποιοι πήγαν να περάσουν στα μουλωχτά την σχετική τροπολογία - δώρο στον Χατζημηνά.