Σε ένα παιχνίδι που οι προσδιορισμοί υποτιμούν την αξία του και τη σημασία που θα έχει για τη συλλογική μνήμη, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ νίκησε 4-3 τη Λίβερπουλ στην παράταση του προημιτελικού στο "Ολντ Τράφορντ", με γκολ του Αμάντ Ντιάλο στο 120', και προκρίθηκε στους ημιτελικούς του FA Cup. Η Λίβερπουλ έμεινε εκτός Κυπέλλου, που σημαίνει ότι της απομένουν η Premier League και το Europa League για να διεκδικήσει. Η Γιουνάιτεντ θα παίξει με την Κόβεντρι στο δικό της ημιτελικό, ενώ η Μάντσεστερ Σίτι θα αντιμετωπίσει την Τσέλσι. 

Αξίζει να υπενθυμιστεί ότι ο περυσινός τελικός ήταν υπόθεση Μάντσεστερ, με τη Σίτι να νικά 2-1 στο δρόμο προς το τρεμπλ. 


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czw8jqkwlno9)

Ο προημιτελικός του FA Cup μεταξύ Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Λίβερπουλ ήταν μια ποδοσφαιρική ραψωδία, ένα παιχνίδι για γερά νεύρα, το οποίο δεν έβγαλε νικητή, αν και θα γινόταν άνετα, στα 90 λεπτά. Η Λίβερπουλ είχε το προβάδισμα, 2-1, ύστερα από ανατροπή τεσσάρων λεπτών στο πρώτο ημίχρονο, έμοιαζε να κάθεται αναπαυτικά πάνω στην πρόκριση στους ημιτελικούς του Κυπέλλου Αγγλίας, όμως τα πάντα άλλαξαν ύστερα από το γκολ του Άντονι, ο οποίος στο Μάντσεστερ λογίζεται εν πολλοίς δημόσιος υπάλληλος, στο 86'. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czw79tqfb7rl)

Ήταν ένα όμορφο γυριστό στο 86', με το δεξί πόδι μάλιστα, το οποίο θεωρείται απροσδόκητο για έναν Βραζιλιάνο ποδοσφαιριστή που χρησιμοποιεί το δεξί μονο για να πατάει. Από εκεί και ύστερα, το ματς έγινε... Κόλαση, με τη Γιουνάιτεντ να κάνει τρανταχτή ευκαιρία στην τελευταία φάση της κανονικής διάρκειας, με τον Μάρκους Ράσφορντ, που ήταν ολομόναχος απέναντι στον Κέλεχερ, να στέλνει πλασέ άουτ. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czw7g4ve5i3t)

Η Λίβερπουλ, που είχε αμέσως μετά το γκολ δοκάρι με σέντρα σουτ του Χάρβεϊ Έλιοτ, ήταν, εν τέλει, τυχερή που έμεινε στο παιχνίδι της πρόκρισης για επιπλέον 30 λεπτά. Ή άτυχη, αφού ο τρόπος με τον οποίο ήρθε η ήττα θα αποτυπωθεί στην ψυχοσύνθεση των ποδοσφαιριστών της. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czw7cxrb1iqh)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Λίβερπουλ: Ανατροπή που θα μνημονεύεται

Η Λίβερπουλ φάνηκε να βάζει τα πράγματα στη θέση της στο 103', όταν ο Έλιοτ σούταρε και η μπάλα κόντραρε, προκειμένου να αλλάξει πορεία και να καταλήξει στα δίχτυα του Ονάνα. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czw7xpcpdfi9)

Αλλά η Γιουνάιτεντ δεν είχε πει την τελευταία λέξη της. Για την ακρίβεια, είπε την... προτελευταία. Ο Ντάρβιν Νούνιες έκανε λάθος πολύ κοντά στην περιοχή της Λίβερπουλ, η μπάλα κόντραρε στον Αμάντ Ντιαλό και έφτασε στον ΜακΤόμινεϊ, με τον Ράσφορντ να ισοφαρίζει στο 112'. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czw88d04xoox)

Στο 116' ο ΜακΤόμινεϊ έκανε προβολή από πάσα του Ράσφορντ στην αντεπίθεση, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Ένα λεπτό αργότερα, ο Κώστας Τσιμίκας είχε πονηρή σέντρα σουτ που έπιασε ο Αντρέ Ονάνα. 

Η Λίβερπουλ κέρδισε κόρνερ λίγο πριν τη λήξη των 120 λεπτών, όμως αυτό αποδείχθηκε η εκατόμβη της. Ο Τσιμίκας εκτέλεσε, η μπάλα πήγε εκτός περιοχής, που βρισκόταν ο Έλιοτ, ο οποίος προσπάθησε να την κοντρολάρει. Ο Ντιαλό τού την πήρε με προβολή και ο Γκαρνάτσο την κουβάλησε και την έδωσε ξανά στον Ιβοριανό μέσο. 

Ο Ντιαλό βρέθηκε απέναντι στον Κόνορ Μπράντλεϊ, που όπως και ο Τσιμίκας μπήκε αλλαγή στο ματς και με το αριστερό σούταρε στην αριστερή γωνία του Κέλεχερ, χαρίζοντας απίστευτη και... αλησμόνητη πρόκριση στη Γιουνάιτεντ. Ο 21χρονος Αφρικανός έβγαλε τη φανέλα του και την έδειξε στον κόσμο αλά... Μέσι, με αποτέλεσμα να αποβληθεί με δεύτερη κίτρινη. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czw8bij6p3mp)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Λίβερπουλ: Προβάδισμα νωρίς και ενθουσιασμός 


Η Λίβερπουλ δέχθηκε από νωρίς την πίεση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και οι "κόκκινοι διάβολοι" μπήκαν μπροστά στο σκορ στο 10'. Μάλιστα, αυτό έγινε αφού η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ έχασε την ευκαιρία, με εκπληκτικό σουτ του Σαλάχ, να μπει μπροστά στο σκορ. Υπήρχαν ήδη δύο φάσεις με Ράσφορντ και Σομποσλάι, ενώ είχε σημαντική στιγμή ο Άντι Ρόμπερτσον στο 14'. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czw56s2mkctd)

Ο Σκοτ ΜακΤόμινεϊ πήρε το ριμπάουντ από την απόκρουση του Κέλεχερ στο σουτ του Γκαρνάτσο και άνοιξε το σκορ. Ο Γκαρνάτσο είχε αμέσως μετά ευκαιρία για το 2-0, ενώ το ίδιο έγινε και με την εκτέλεση φάουλ του Μπρούνο Φερνάντες στο 24'. Ο Πορτογάλος απείλησε και στο 37', με τον Κέλεχερ να αποκρούει, όπως έκανε και δύο λεπτά νωρίτερα στην προσπάθεια του Μέϊνού με τον ΜακΤόμινεϊ, ενώ στο 32' ο Αντρέ Ονάνα έκανε το ίδιο στην προσπάθεια του Ντομινίκ Σομποσλάι, αλλά και του Λουίς Ντίας επτά λεπτά αργότερα. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czw5uitegzup)

Στο 39' ο Γουατάρου Έντο σκόραρε με πλασέ, αλλά ο Σαλάχ, που του έκανε την πάσα, ήταν για λίγο οφσάιντ. Όμως, η Λίβερπουλ έφτασε στην ανατροπή πριν βγει το ημίχρονο. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czw62a5n6dll)


Στο 44' ο Ντάρβιν Νούνιες πήρε την μπάλα από τον Τζάρελ Κουάνσα, έστρωσε στον Αλέξις ΜακΆλιστερ, ο οποίος ισοφάρισε με σουτ που κόντραρε στον Μέινου. Λίγο αργότερα, στο 45+2', ο Ουρουγουανός έκανε το σουτ, σε μια φάση που ήταν αποκύημα της πίεσης του Τζο Γκόμες, ο Ονάνα έδιωξε, αλλά ο Σαλάχ έγινε αποδέκτης και με το δεξί έστειλε την μπάλα στο δοκαρί και τα δίχτυα. Αυτό ήταν το 13ο γκολ του σε 14 ματς απέναντι στη Γιουνάιτεντ. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czw66uvhioih)

Δεν μπόρεσε να το... τελειώσει


Η Λίβερπουλ ήταν ανώτερη σε όλο το δεύτερο ημίχρονο. Στο 64' και το 66' ο Ονάνα έπιασε τα σουτ των Νούνιες και Σαλάχ, ενώ στο 79' ο Γκάκπο καταδίκασε μια αντεπίθεση... πέντε εναντίον δύο. Οι "κόκκινοι" ήταν από απρόσεκτοι έως αφελείς και το πλήρωσαν. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czw72av3kj2x)

Η Γιουνάιτεντ ισοφάρισε με τον Άντονι λίγο αργότερα και ο μίτος μιας παράστασης η οποία θα έχει τεράστια χρονική εμβέλεια, άρχισε να ξετυλίγεται.