Και η ενηλικίωση των "Μπέμπηδων του Κλοπ" συνεχίζεται με τεράστια επιτυχία. Μετά την κατάκτηση του Carabao Cup, η... Κ23 της Λίβερπουλ απέκλεισε και τη Σαουθάμπτον από τη συνέχεια του Κυπέλλου Αγγλίας κερδίζοντας με 3-0. Τα γκολ μάλιστα πέτυχαν ο γεννημένος του 2005, Λιούι Κούμας και ο γεννημένος του 2006, Τζέιντεν Ντανς. Ηγετική εμφάνιση από τον Κέλεχερ που εξελίσσεται σε άξιο αντικαταστάτη του Άλισον, εξαιρετικός και ο Κώστας Τσιμίκας για μια Λίβερπουλ που παρατάχθηκε συνολικά με εννέα παίκτες κάτω των 23 ετών, οι έξι μάλιστα στη βασική ενδεκάδα.

Μπήκε καλύτερα η Σαουθάμπτον, προσαρμόστηκαν οι μικροί της Λίβερπουλ στη συνέχεια

Προφανώς και η πίεση ενός τελικού είναι τεράστια. Όμως αυτά τα παιδιά έπρεπε να ξεκινήσουν στη βασική ενδεκάδα της Λίβερπουλ μέσα στο Άνφιλντ σε επίσημο αγώνα και μάλιστα νοκ άουτ. Όπως και να το δει κανείς, δεν είναι δα και εύκολο πράγμα.

Αυτό το εκμεταλλεύτηκε η Σαουθάμπτον στα πρώτα λεπτά. Οι "Άγιοι" ξεκίνησαν με δοκάρι στο 5' από τον Σουλεμάνα ενώ στα επόμενα λεπτά είδαν τον Κέλεχερ να νικά δύο φορές τον Μάρα και να κρατά την εστία του ανέπαφη. Στο 19' ο Ρόθγουελ έχασε ακόμη μια σημαντική ευκαιρία και κάπου εκεί τα πιτσιρίκια των "Κόκκινων" ξεκίνησαν να παίρνουν τα πάνω τους. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czh0lac6st01)

Με τον Κέλεχερ να έχει κάνει τη δουλειά του και τον Φαν Ντάικ να είναι ο... μεγάλος αδερφός εντός γηπέδου που καθοδηγούσε τα πάντα, οι μικρότεροι που έπαιζαν στην επίθεση ανέβαζαν ταχύτητες. Ο Χάκπο έχασε μεγάλη ευκαιρία στα μέσα του ημιχρόνου όμως αυτό ήταν η αφορμή για τους φίλους της Λίβερπουλ ώστε να δώσουν τη "σπίθα". Και κάπως έτσι στο 44' ο Κλαρκ πέρασε υπέροχη πάσα στον Κούμας ο οποίος συνέκλινε και σούταρε στέλνοντας την μπάλα στη γωνία του Λάμλεϊ (με τη βοήθεια του Μπέντναρεκ που έβαλε άθελά του την κόντρα).

Οι "Μπέμπηδες" ωρίμασαν και ο Ντανς έβαλε δύο ακόμη γκολ για τη Λίβερπουλ

Στο δεύτερο μέρος ο Κονατέ αντικατέστησε τον Φαν Ντάικ όμως τίποτα δεν άλλαξε. Ο Κέλεχερ δήλωσε παρών όταν χρειάστηκε, όμως οι παίκτες του Κλοπ είχαν "ξεψαρώσει". Στο 62' η διπλή αλλαγή με Μακ Άλιστερ και Ντανς έδωσε φρεσκάδα στους "Κόκκινους". Η Σαουθάμπτον δεν μπορούσε να βρει πλέον εύκολα το δρόμο στην εστία του Κέλεχερ και βαθιά μέσα της ήξερε... τη μοίρα της.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czh1jwef04xt)

Έτσι λοιπόν, στο 73' ο Ντανς μετά από πάσα του Έλιοτ νίκησε τον Λάμλεϊ και έκανε το 2-0 σκοράροντας το παρθενικό του γκολ με την πρώτη ομάδα της Λίβερπουλ. Τα πόδια λύθηκαν ακόμη περισσότερο από εκεί και έπειτα, οι προσπάθειες της Σαουθάμπτον είχαν περιοριστεί στο έπακρο και έτσι ο Ντανς πέτυχε και δεύτερο προσωπικό τέρμα στο 88', διαμορφώνοντας το τελικό 3-0.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czh1p6u35jy9)

Στο 78' ο Κλοπ είχε περάσει στο παιχνίδι τον γεννημένο του 2007, Τρέι Νιόμι ενώ με την είσοδο του Γκόρντον αντί του Χάκπο, ο αριθμός των Κ23 ανέβηκε στους 9! Μετά το σφύριγμα της λήξης, έπαιξε από τα ηχεία του γηπέδου το "One Kiss" της Ντούα Λίπα και το πάρτι είχε μόλις ξεκινήσει!

Λίβερπουλ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στα προημιτελικά του Κυπέλλου Αγγλίας!

Όπως συμβαίνει συχνά, λίγο πριν την ολοκλήρωση των τελευταίων αναμετρήσεων, έγινε και η κλήρωση του επόμενου γύρου του Κυπέλλου Αγγλίας με την κληρωτίδα να βγάζει το απόλυτο αγγλικό ντέρμπι ανάμεσα σε Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Η Τσέλσι μετά τη δεύτερη της Championship θα αντιμετωπίσει και την... πρωτοπόρο, η Μάντσεστερ Σίτι με τη Νιουκάστλ θα αγωνιστούν στο ντέρμπι των... πετρελαίων ενώ η Κόβεντρι θα παίξει με τη Γουλβς.

Αναλυτικά τα ζευγάρια: 

  • Γουλβς-Κόβεντρι
  • Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Λίβερπουλ
  • Τσέλσι-Λέστερ
  • Μάντσεστερ Σίτι-Νιούκαστλ