Όταν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ προσέλαβε τον Ερικ Τεν Χαγκ, το καλοκαίρι του 2022, προσέβλεπε σε... αναγέννηση. Σε επιστροφή στην κορυφή. Σε όλες τις διοργανώσεις. Αντ' αυτού, σε 1,5 χρόνο, ο Ολλανδός τεχνικός έχει να επιδείξει την κατάκτηση του περσινού Carabao Cup, 400.000.000 έξοδα σε μεταγραφές, η συντριπτική πλειοψηφία αποτυχημένες, αλλά και μια σειρά από τρομερά αρνητικά ρεκόρ. Που κρατούσαν ακόμη και από το... 1890!

Ρεκόρ που έχουν προκαλέσει τριγμούς στη σχέση του 54χρονου πρώην προπονητή του Αγιαξ με τους "Κόκκινους Διαβόλους". Και παρότι το συμβόλαιό του έχει διάρκεια έως το 2025, όλα δείχνουν ότι ο νέος μέτοχος του συλλόγου, Σερ Τζιμ Ράτκλιφ, ο άνθρωπος που ανέλαβε το μάνατζμεντ της αγγλικής ομάδας, δείχνει αποφασισμένος να προχωρήσει σε αλλαγές. Κάτι που δεν προκαλεί έκπληξη, εάν αναλογιστεί κανείς τι έχει συμβεί φέτος.

Με τη Γιουνάιτεντ να βρίσκεται στην Premier League 11 βαθμούς πίσω από την 4η θέση που οδηγεί στους ομίλους του Champions League, αποκλεισμένη από όλες τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και με μόνο ρεαλιστικό στόχο το Κύπελλο Αγγλίας, διοργάνωση στην οποία βρίσκεται στους "8" και αντιμετωπίζει τη Λίβερπουλ (17/03). Ας δούμε, όμως, γιατί ο Ολλανδός βρίσκεται στα σχοινιά και ποια είναι τα αν μη τι άλλο εντυπωσιακά ρεκόρ 30 αρνητικά ρεκόρ που έχει σπάσει η Γιουνάιτεντ σε αυτούς τους 19 μήνες της παρουσίας του στον πάγκο της Γιουνάιτεντ.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cxbk9t0cea8x)

Η μαύρη λίστα των αρνητικών ρεκόρ του Τεν Χαγκ στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

- Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν είχε χάσει 13 αγώνες μέχρι τα Χριστούγεννα από το 1930. Το έκανε με τον Τεν Χαγκ! Δεν είχε χάσει ποτέ 12 από τα 23 πρώτα παιχνίδια της σεζόν, μέχρι τον Έρικ Τεν Χαγκ. Δεν είχε χάσει ποτέ 7 από τους πρώτους 16 αγώνες της Premier League και δεν είχε χάσει 9 από τα πρώτα 17 παιχνίδια από το 1974!

- Η Γιουνάιτεντ δεν είχε χάσει τους 5 από τους 10 πρώτους αγώνες της στο Ολντ Τράφορντ από το 1931!

- Για πρώτη φορά από το 1992, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έμεινε 4 συνεχόμενα παιχνίδια χωρίς να σκοράρει!

- Η Γιουνάιτεντ δεν είχε χάσει back to back παιχνίδια από τη Γουέστ Χαμ εδώ και 20 χρόνια. Το έκανε φέτος.

-  Από τον Άλφρεντ Άλμπουτ τη δεκαετία του 1800, κανείς προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν είχε δεχθεί 20 γκολ κόντρα σε Λίβερπουλ, Μάντσεστερ Σίτι στους πρώτους 7 αγώνες εναντίον τους. Ο Ολλανδός, το έκανε! Κανένας μεταπολεμικός προπονητής της δεν είχε δεχτεί 20 γκολ από Σίτι και Λίβερπουλ στους πρώτους 6 αγώνες εναντίον τους!

- Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν είχε τερματίσει ποτέ με μόλις 5 βαθμούς στους ομίλους του Champions League.

- Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν είχε χάσει ποτέ τους 4 από τους 6 αγώνες των ομίλων του Champions League!

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cxmq2ftdy2pd)

- Η Γιουνάιτεντ ποτέ δεν είχε αποτύχει να κρατήσει ανέπαφη την εστία της σε 5 από τα 6 παιχνίδια των ομίλων του Champions League!

- Καμία αγγλική ομάδα δεν είχε δεχθεί ποτέ 15 γκολ στους ομίλους του Champions League και 14 στα πρώτα 5 ματς! Μέχρι τον Έρικ Τεν Χαγκ.

- Επίσης, δεν είχε δεχθεί ποτέ 3+ γκολ σε 4 διαφορετικούς αγώνες Champions League σε μια σεζόν, δεν είχε χάσει ποτέ αγώνα για το Champions League και προηγείτο με 2 γκολ, μέχρι τον Έρικ Τεν Χαγκ, κάτι που έκανε δύο φορές έκτοτε. Επιπλέον, δεν είχε χάσει κανένα παιχνίδι με 2+ γκολ διαφορά από το 2014, σε οποιαδήποτε διοργάνωση. Μάλιστα, δεν είχε δεχτεί ποτέ 4+ γκολ σε δύο παιχνίδια των ομίλων του Champions League πριν τον Ολλανδό τεχνικό.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cwtrptqvf70x)

- Καμία ομάδα δεν είχε δώσει ποτέ 4 πέναλτι στα πρώτα της 4 παιχνίδια στους ομίλου του Champions League. Η Γιουνάιτεντ το έκανε!

- Κανένας παίκτης τόσο νεαρός όσο ο Roony Bardghji (17) δεν είχε σκοράρει εναντίον της Γιουνάιτεντ στο Champions League

- Η Γιουνάιτεντ δεν είχε τερματίσει στην τελευταία θέση του ομίλου της στο Champions League από το 2006.

- Η Μπόρνμουθ δεν είχε κερδίσει ποτέ στο Ολντ Τράφορντ, μέχρι τον Έρικ Τεν Χαγκ, δεν είχε πετύχει ποτέ 3 γκολ στο γήπεδο της Γιουνάιτεντ και δεν είχε κρατήσει ποτέ ανέπαφη την εστία της! Τα έκανε όλα φέτος!

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cwnt0xvanuip)

- Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν είχε χάσει back to back παιχνίδια πρωταθλήματος από τη Νιούκαστλ από το 1972! Δεν είχε χάσει 3 συνεχόμενα παιχνίδια από τη Νιούκαστλ από το 1922. Οι Καρακάξες δεν είχαν κρατήσει ποτέ το μηδέν στην εστία τους κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από το 1897! Επιπλέον  δεν είχε κερδίσει στο Ολντ Τράφορντ από το 2013, ενώ δεν είχε κερδίσει αγώνα κυπέλλου με τη Γιουνάιτεντ από το 1994! Επίσης η ομάδα του Μάντσεστερ δεν είχε χάσει δύο συνεχόμενες φορές από τη Νιούκαστλ από το 1972!

- Σε 117 χρόνια ιστορίας, η Γαλατασαράι δεν είχε κερδίσει ποτέ επί αγγλικού εδάφους. Το πέτυχε φέτος.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cvz457e23vtd)

*Το κείμενο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "ONTIME"