Μπορεί ο Μάρκους Ράσφορντ να πέτυχε ένα από τα γκολ της χρονιάς, ο Ονάνα να έκανε την καλύτερή του εμφάνιση ως "Κόκκινος Διάβολος" και ο Χάαλαντ να έχασε την ευκαιρία της ζωής του στο πρώτο ημίχρονο, όμως χάρη στον Φιλ Φόντεν που πέτυχε δύο υπέροχα γκολ, η Μάντσεστερ Σίτι έκανε την ανατροπή κόντρα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και πήρε μια πανάξια νίκη με 3-1 (με τον Χάαλαντ να βρίσκει κι αυτός δίχτυα στις καθυστερήσεις) που την φέρνει ξανά στο -1 από τη Λίβερπουλ με τις δυο τους να αναμετρώνται την ερχόμενη εβδομάδα στο ντέρμπι κορυφής της Premier League.

Ο ασύλληπτος κεραυνός του Ράσφορντ έβαλε μπροστά τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Ο Έρικ Τεν Χαχ είχε αποφασίσει να παρατάξει την ομάδα του περιμένοντας στο δικό της μισό τους γηπεδούχους, ποντάροντας επιθετικά σε κάποια αντεπίθεση γνωρίζοντας πως η άμυνα του Γκουαρδιόλα αρέσκεται να παίζει ψηλά τη γραμμή της. Αυτή η τακτική του βγήκε βάσει αποτελέσματος καθώς έπειτα από βολέ του Ονάνα, ο Φερνάντες έστρωσε στον επερχόμενο Ράσφορντ ο οποίος με ασύλληπτο κεραυνό (σίγουρα ένα από τα γκολ της χρονιάς) νίκησε τον Έντερσον και έβαλε μπροστά την Γιουνάιτεντ. 

Ο Ονάνα, το "Park the bus" και η... ευκαιρία της χρονιάς του Χάαλαντ κράτησαν μπροστά την Γιουνάιτεντ στο ημίχρονο

Στη συνέχεια οι "Πολίτες" προσπαθούσαν να βρουν τον τρόπο να διαπεράσουν την άμυνα των "Κόκκινων Διάβολων" όμως αρκετές φορές έπεφταν πάνω σεπολυπρόσωπο τείχος με Βαράν και Έβανς να ηγούνται με την εμπειρία τους της δύσκολης αμυντικής αποστολής που είχαν. Όποτε όμως οι παίκτες του Γκουαρδιόλα έβρισκαν τρόπο να διασπάσουν την άμυνα, έπεφταν πάνω στον Ονάνα με τον Καμερουνέζο να σταματά εις διπλούν τον Φόντεν σε τετ α τετ. 

Ο Ονάνα ήταν σε εξαιρετική κατάσταση και πολλές φορές δημιουργούσε κιόλας επιθέσεις από πίσω με τις βαθιές μπαλιές του, όπως συνέβη και στο γκολ, ενώ ήταν απόλυτα σταθερός και στις εξόδους του. Στο πρώτο εικοσάλεπτο η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε δύο ακόμη χρυσές ευκαιρίες με τον Ράσφορντ να διπλασιάσει τα τέρματά της όμως ο Άγγλος επιθετικός δεν ολοκλήρωσε καν τελική προσπάθεια (κακό κοντρόλ στην πρώτη που έφευγε τετ α τετ με τον Έντερσον, τσαφ στη δεύτερη που ήταν σε θέση βολής).

Στο τελευταίο εικοσάλεπτο του ημιχρόνου η Μάντσεστερ Σίτι πίεσε και έφτασε σε σημείο να κάνει 18 τελικές. Η στιγμή όμως που βρέθηκε πιο κοντά στην ισοφάριση ήταν στο 45' όταν ο Χάαλαντ αστόχησε μέσα από τη μικρή περιοχή προ κενής εστίας σε μια ευκαιρία που σπάνια (έως ποτέ) χάνει!

Με γκολάρα ισοφάρισε, με δεύτερο γκολ χάρισε τη νίκη στη Σίτι ο Φόντεν

Ο Ονάνα ξεκίνησε με εντυπωσιακή απόκρουση και το δεύτερο ημίχρονο. Ο ρυθμός ήταν πιο αργός στο παιχνίδι με την Γιουνάιτεντ να κυκλοφορεί κιόλας την μπάλα σε ορισμένα σημεία. Μάλιστα βρήκε ξανά χώρους στην αντεπίθεση όμως ο Γουόκερ κατάπινε συνεχώς τον Ράσφορντ. Μετά από μια τέτοια φάση, η Σίτι βγήκε στην επίθεση και ο Φόντεν το... πήρε πάνω του. Με προσωπική ενέργεια και φανταστικό σουτ νίκησε τον Ονάνα και ισοφάρισε σε 1-1. 

Η ερώτηση του δευτέρου ημιχρόνου ήταν κατά πόσο η Γιουνάιτεντ θα μπορούσε να αντέξει την πίεση της Σίτι που η αλήθεια είναι πως δεν ήταν τόσο καταιγιστική όσο στο πρώτο μέρος. Η απάντηση ήρθε στο 81' από τον Φόντεν ο οποίος μετά από όμοργο συνδυασμό των συμπαικτών του, πήρε την μπάλα μέσα στην περιοχή και εκτέλεσε τον Ονάνα για το 2-1. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων η άμυνα των φιλοξενούμενων προσέφερε στο πιάτο ένα ακόμη γκολ στον Έρλινγκ Χάαλαντ και ο Νορβηγός "'εγραψε" το τελικό 3-1.