Η τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας στη Super League άλλαξε την κατάσταση σε δύο από τις τέσσερις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας και η πρώτη αγωνιστική των playoffs τα πήρε όλα... πίσω. 

Η ήττα του ΠΑΟΚ στην Τούμπα από τον Άρη, 1-0, σε ένα παιχνίδι που ήταν ούτως ή άλλως επίφοβο αφού επρόκειτο για ντέρμπι που γινόταν σε κεκλεισμένων των θυρών γήπεδο και με αντίπαλο που είναι κακός μπελάς, έβαλε την ΑΕΚ ξανά μπροστά στη βαθμολογία. Η "Ένωση" πέρασε εύκολα από το επίσης άδειο, με την ιλαροτραγωδία των προηγούμενων ημερών να μετουσιώνεται σε εικόνα, δημοτικό στάδιο της Λαμίας, νικώντας 4-0, με τον Λιβάι Γκαρσία να σημειώνει μοναδικής ομορφιάς γκολ. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czq8cvory2bt)
Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czq8g4btwhsx)

Super League: Του χάλασε τα γενέθλια


Ο Παναθηναϊκός προσπέρασε ξανά τον Ολυμπιακό, ο οποίος μάλιστα προηγήθηκε στο παιχνίδι του Καραϊσκάκη νωρίς, ένας οιωνός ότι όλα θα έβαιναν καλώς για τους "ερυθρόλευκους" και όχι μόνο θα διατηρούσαν την τρίτη θέση, αλλά θα ανέβαζαν και τη διαφορά τους. Ωστόσο ο Παναθηναϊκός ανέτρεψε την κατάσταση πριν βγει το ημίχρονο, ο Μεντιλίμπαρ ενίσχυσε μετά το 60' το κέντρο και την επίθεση του Ολυμπιακού και οι "πράσινοι" έφτασαν σε σπουδαία επικράτηση, με σκορ 3-1, κρύβοντας κάτω από το χαλί τις παθογένειες των προηγούμενων παιχνιδιών, με τη νίκη επί ενός αντιπάλου τον οποίο φέτος έχουν νικήσει τρεις φορές σε πέντε παιχνίδια. Σε αυτήν την περίπτωση, τον νίκησε ανήμερα των 99ων γενεθλίων του. 


Το πρωτάθλημα διακόπτεται αυτήν την εβδομάδα λόγω της έγκρισης, από τη Super League, του αιτήματος της ΕΠΟ για αναβολή, προκειμένου να προετοιμαστεί η εθνική ομάδα όσο καλύτερα γίνεται για το παιχνίδι μπαράζ με τον Καζακστάν στην "OPAP Arena" στις 21 Μαρτίου (21:45) και οι έξι "μεγάλοι" επιστρέφουν στα γήπεδα για την τελική ευθεία των playoffs στις 31 Μαρτίου, με τον Παναθηναϊκό να υποδέχεται τον ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο και τον Ολυμπιακό να παίζει μάλλον το τελευταίο χαρτί του για να κρατηθεί εντός διεκδίκησης πρωταθλήματος με την ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ο Άρης, επίσης, θα υποδεχθεί τη Λαμία σε ένα παιχνίδι που δεν πρόκειται να αλλάξει οποιαδήποτε ισορροπία. 

Το πανόραμα των playoffs της Super League


Τα αποτελέσματα (1η αγωνιστική): Λαμία-ΑΕΚ 0-4, ΠΑΟΚ-Άρης 0-1, Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 1-3. 

Η βαθμολογία (σε 27 παιχνίδια): ΑΕΚ 62 (64-25),  ΠΑΟΚ 60 (66-22), Παναθηναϊκός 59 (65-22), Ολυμπιακός 57 (59-27),  Άρης 45 (40-29), Λαμία 34 (35-48). 

Η επόμενη αγωνιστική (2η-31/3): 18:00 Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ, 20:30 ΑΕΚ-Ολυμπιακός, Άρης-Λαμία