Με το... δεξί μπήκε στα playoffs της Super League η ΑΕΚ του Ματίας Αλμέιδα. Η "Ένωση" σε μια επίδειξη δύναμης κόντρα στην φετινή... έκπληξη του πρωταθλήματος, Λαμία έφυγε για ακόμη μια φορά με τους τρεις βαθμούς από το κεκλεισμένων των θυρών "ΔΑΚ" επικρατώντας με το εμφατικό 4-0 ενώ "σκαρφάλωσε" προσωρινά στην κορυφή με 62 βαθμούς και περιμένει το αποτέλεσμα στο ΠΑΟΚ- Άρης για να δει αν θα παραμείνει "αφεντικό" στην βαθμολογία.

Συνεχίζεται η νικηφόρα παράδοση των απόλυτα κυρίαρχων "κιτρινόμαυρων" στη Λαμία. Δυο γκολ από τον "καυτό" Λιβάι Γκαρσία που επέστρεψε με τον καλύτερο τρόπο ξανά στην αγωνιστική δράση, με το πρώτο να μπαίνει για τα καλά στη συζήτηση ως ένα από τα κορυφαία αν όχι το κορυφαίο τέρμα που έχει σημειωθεί μέχρι στιγμής στο φετινό πρωτάθλημα. Σκόραρε ξανά ο Πόνσε.

Δυνατό ξεκίνημα από την ΑΕΚ κόντρα στη Λαμία

Η ΑΕΚ μπήκε καλύτερα στην αναμέτρηση ενώ είχε ως ξεκάθαρο στόχο να επιβάλλει τον ρυθμό της και να πάρει τα ηνία από τα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού. Μόλις στο 2ο λεπτό, οι φιλοξενούμενοι απείλησαν με τον Γιόνσον ο οποίος έστειλε με κεφαλιά τη μπάλα άουτ έπειτα από ιδανική σέντρα του Ελίασον από τα δεξιά. Όσο κυλούσαν τα λεπτά, οι "κιτρινόμαυροι" έπαιρναν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο ενώ έφτασαν σε εκ νέου ευκαιρία σο 10ο λεπτό με τον Πήλιο ο οποίος χωρίς πίεση δοκίμασε σουτ ομως έκανε κακό τελείωμα από πλεονεκτική θέση με αποτέλεσμα να περάσει η μπάλα αρκετά άουτ.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czq6czh345m9)


Επιθετικός μονόλογος από την ΑΕΚ με πολλές χαμένες ευκαιρίες

Δυο λεπτά (12') πέρασαν για να φτάσει η "Ένωση" ξανά σε ευκαιρία. Ο Μάνταλος με απευθείας εκτέλεση φάουλ απευθείας έστειλε τη μπάλα περίπου ένα μέτρο πάνω από την εστία της Λαμίας.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czq6fy8q1rk1)
Τέσσερα λεπτά αργότερα (16'), ο Μάνταλος εκτέλεσε πλασαριστά στο ύψος της μεγάλης περιοχής και μοίρασε στον Ελίασον που εξαπέλυσε μονοκόματο σουτ το οποίο κατέληξε λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι της εστίας του Κοσέλεφ.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czq6kiw0ng6h)
Οι γηπεδούχοι είχαν εστίασει κυρίως στο ανασταλτικό και αμυντικό κομμάτι προκειμένου να περιορίσουν τις επιθετικές ενέργειες των παικτών της ΑΕΚ που όσο και αν είχαν τη μπάλα στα πόδια τους δεν κατάφερναν να διασπάσουν το αμυντικό... τείχος των γηπεδούχων. Στο 31ο λεπτό η "Ένωση" είχε καλή στιγμή με τον Πόνσε ο οποίος έκανε κεφαλιά έπειτα από γέμισμα του Μάνταλου όμως ο Κοσέλεφ του είπε... όχι και απομάκρυνε τον κίνδυνο για την ομάδα
του ενώ στο 38ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι απείλησαν με τον πρωταγωνιστές τους Πήλιο και Πόνσε.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czq6qpgbuxk1)
Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czq6xkmiscop)

Έλυσε τον γόρδιο δεσμό στο ματς η "Ένωση" με σκόρερ Κάλενς

Λίγο πριν την εκπνοή, στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους, η ΑΕΚ πήρε προβάδισμα στο σκορ στο 45+1' με τον Κάλενς ο οποίος έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Μάνταλου έστειλε με προβολή τη μπάλα στα δίχτυα και έστειλε την ομάδα του στα αποδυτήρια με το υπέρ της 1-0 κόντρα στη Λαμία που όσο και αν προσπάθησε να σταθεί καλά αμυντικά, δεν απείλησε τα καρέ των φιλοξενούμενων σε κανένα σημείο του πρώτου ημιχρόνου.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czq7582gnqsx)

Με... ζωγραφιές Πόνσε και Γκαρσία "καθάρισε" την υπόθεση νίκη η ΑΕΚ

Στο δεύτερο μέρος, ο ρυθμός δεν ήταν ανάλογος του πρώτου ενώ αμφότερες οι ομάδες δεν έφτασαν σε κάποια μεγάλη ευκαιρία στα πρώτα λεπτά. Αν και η ΑΕΚ είχε τα ηνία και ήταν η απόλυτη κυρίαρχη δεν δημιούργησε κάποια μεγάλη φάση ενώ στην πρώτη της καλή στιγμή στο δεύτερο ημίχρονο και συγκεκριμένα στο 69ο λεπτό βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα με τον Πόνσε ο οποίος με άψογο σουτ "νίκησε" τον Κοσέλεφ και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με εκπληκτικό τελείωμα διπλασιάζοντας τα τέρματα (0-2) για την ομάδα του.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czq7wyh8a8nt)
Η Λαμία που δεν μπόρεσε να φανεί ανταγωνιστική σε κανένα σημείο του παιχνιδιού, είχε ευκαιρία στο 81ο λεπτό με προβολή του Κοντονίκου η οποία κατέληξε πάνω από την εστία του Στάνκοβιτς. Η ΑΕΚ δεν σταμάτησε στα δυο γκολ αφού μετά την είσοδο του στο ματς, ο Λιβάι Γκαρσία έβαλε το... κερασάκι στην τούρτα με γκολ που μπορεί άνετα να θεωρηθεί ως ένα από τα πιο εντυπωσιακά του φετινού πρωταθλήματος.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czq8cvory2bt)
Ο επιθετικός της "Ένωσης" απέφυγε τον Νούνιες και τον Λέικ στο 88ο λεπτό και με εκπληκτικό βολίδα έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Κοσέλεφ και έγραψε το 0-3. Ο Γκαρσία που έμοιαζε εκρηκτικός μετά την επιστροφή του στην αγωνιστική δράση, μετά το 3-0 έδωσε διαστάσεις θριάμβου στην ΑΕΚ διαμορφώνοντας το τελικό 0-4 στις καθυστερήσεις (90+4') με ιδανικό πλασε'ε έπειτα από ασίστ του Λιούμπισιτς.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czq8g4btwhsx)
Λαμία: Κοσέλεφ, Σιμόν, Κορνέζος, Τζανετόπουλος (87' λ.τρ. Γιαννούτσος), Σίντκλεϊ (73' Σαντάνα), Νούνιεζ, Στάνκο (73' Κοντονίκος), Τζανδάρης (58' λ.τρ. Τσούκαλος), Αμαράλ, Σλίβκα, Μάλτσι (73' Λέικ)

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Ρότα (78' Λιούμπιτσιτς), Βίντα, Κάλενς, Πήλιος, Σιμάνσκι, Ελίασον (82' Χατζισαφί), Γιόνσον, Πινέδα (82' Σιντιμπέ), Μάνταλος (78' Λιβάι Γκαρσία), Πόνσε (82' Αραούχο)

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czq8j09mm5o9)