Το συμφέρον της εθνικής μας ομάδας ποδοσφαίρου επικράτησε, όπως ήταν λογικό και αναμενόμενο, κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου της Super League.

Με ομόφωνη απόφαση των ΠΑΕ του συνεταιρισμού της μεγάλης κατηγορίας αναβλήθηκε η 2η αγωνιστική των playoffs του πρωταθλήματος (που ήταν προγραμματισμένη να διεξαχθεί την Κυριακή 17 Μαρτίου), με τις ομάδες να κάνουν δεκτό το αίτημα του ομοσπονδιακού τεχνικού, Γκουστάβο Πογιέτ.

Γιατί ζήτησε ο Πογιέτ την αναβολή της 2ης αγωνιστικής των playoffs της Super League

Ο Ουρουγουανός προπονητής επιθυμεί να έχει μια έξτρα εβδομάδα προετοιμασίας των διεθνών (όσων τουλάχιστον αγωνίζονται στο εγχώριο πρωτάθλημα) ενόψει των αγώνων πρόκρισης για τα τελικά του Euro, αρχικά απέναντι στο Καζακστάν και εν συνεχεία – αν κερδίσουμε το πρώτο παιχνίδι που θα διεξαχθεί στην “Opap Arena” - σε Γεωργία ή Λουξεμβούργο.

Μετά την απόφαση της Super League, οι Έλληνες διεθνείς θα συγκεντρωθούν αμέσως μετά το πέρας της 1ης αγωνιστικής των playoffs (από τις 11 Μαρτίου) και θα έχουν ένα γεμάτο δεκαήμερο προκειμένου να προετοιμαστούν για τους δύο “τελικούς” στα μπαράζ του Nations League που θα κρίνουν αν θα καταφέρει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να δώσει το παρών στα τελικά της Γερμανίας, στην επέτειο 20 χρόνων από την κατάκτηση του Euro 2024.

Υπενθυμίζουμε ότι το πρώτο παιχνίδι της εθνικής μας απέναντι στο Καζακστάν θα διεξαχθεί στη Νέα Φιλαδέλφεια την Πέμπτη 21 Μαρτίου, και σε περίπτωση νίκης, οι Έλληνες διεθνείς θα κληθούν να δώσουν την τελική “μάχη” της πρόκρισης είτε στη Γεωργία, είτε στο Λουξεμβούργο την Τρίτη 26 Μαρτίου.