Μετά τη νίκη του επί του ΠΑΟΚ στην Τούμπα, για την 1η αγωνιστική των playoffs στη Super League, ο Άρης ολοκλήρωσε μια "μαγική" εβδομάδα, στην οποία κατέστη ο μεγαλύτερος μάγκας του ποδοσφαιρικού οικοσυστήματος στα ημέτερα. Πήρε μεσοβδόμαδα την πρόκριση για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος ύστερα από 14 χρόνια, ενώ μετά το 3-3 με την ΑΕΚ στο "Βικελίδης", για την 26η αγωνιστική της Super League, που έστειλε τον ΠΑΟΚ στην κορυφή της τελικής βαθμολογίας στην κανονική διάρκεια, πήρε το "διπλό" στην Τούμπα, επαναφέροντας την καθεστηκυία τάξη. 

ΠΑΟΚ-Άρης: Το ένστικτο του σκόρερ

Ο Άρης δεν ήταν καν καλός στο πρώτο ημίχρονο του παιχνιδιού στην κεκλεισμένων των θυρών Τούμπα. Υπήρξε καταστροφικός ανά στιγμές, ακόμα και τα... διωξίματά του παρέπεμπαν σε αγροτικό ποδόσφαιρο. Αυτό δεν εμπόδιζε τους παίκτες του Άκη Μάντζιου να κρατούν τους αντιπάλους τους μακριά από τα καρέ τους και τον Χούλιαν Κουέστα να νιώθει ότι βλέπει το ματς από την καλύτερη θέση στο γήπεδο και χωρίς να έχει πληρώσει εισιτήριο. 

Σαν να μην έφτανε αυτό, στο 31' και την πρώτη φορά που ο Άρης βγήκε από τα καρέ του, πολλώ δε μάλλον να έχει πλησιάσει σε τελική, ήρθε το γκολ για τους φιλοξενούμενους. Ο Κίκε Σαβέριο βγήκε από τα αριστερά, βρήκε τον Μορόν, που ήταν προφίλ προς το τέρμα, ωστόσο ο Ισπανός επιθετικός έκανε στροφή 180 μοιρών, λες και χόρευε... ζεμπεκιά, με το... πάσο του και με σουτ με το δεξί, που ήταν η μετουσίωση μιας πολύ έξυπνης ιδέας, παραβίασε την εστία του Κοτάρσκι. Ο Μορόν έφτασε τα 15 γκολ σε 26 ματς πρωταθλήματος και 16 συνολικά, μια επίδοση που είναι η κορυφαία στην καριέρα του. 

Αν εξαιρεθεί μία έξοδος του Κουέστα προ του Ζίβκοβιτς, σε φάση που είχε ήδη υπάρξει η ποινή του οφσάιντ οπότε έγινε ως μη γενόμενη, ο ΠΑΟΚ "έφαγε" ακόμα ένα ημίχρονο, όπως συνηθίζει τον τελευταίο καιρό. Ο Κουλιεράκης, από τη μεριά του, έπαιζε από το 11' με μπαταρισμένο το κεφάλι και αίμα να τρέχει, λόγω της σύγκρουσης με τον Κετζιόρα. 

ΠΑΟΚ-Άρης: Απελπισία από νωρίς


Ο Άρης αναγκάστηκε να παίξει χωρίς τον Μορόν στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Ανσαριφάρντ να μπαίνει στη θέση του. Ο ΠΑΟΚ περιήλθε σε απελπισία από πολύ νωρίς, με τις κινήσεις του να είναι βεβιασμένες. Η πρώτη καλή στιγμή στο δεύτερο ημίχρονο ήρθε για τον Άρη, με ατομική προσπάθεια του Σαβέριο και πλασέ λίγο άουτ από το οριζόντιο δοκάρι, με τον ΠΑΟΚ να ανταποδίδει κατευθείαν, με το διαγώνιο σουτ του Μουργκ να φεύγει άουτ. 

Ο ΠΑΟΚ βρέθηκε σε αδιέξοδο από πολύ νωρίς. Η μπάλα πήγαινε συνεχώς στον Ζίβκοβιτς, ενώ τα γεμίσματα στην περιοχή γίνονταν όλο και πιο συχνά. Στο 68' ζήτησε πέναλτι για χέρι του Ζουλ, σε φάση που η μπάλα βρήκε πρώτα στα πόδια του, ενώ στο 71' ο Λουτσέσκου τα έπαιξε όλα για όλα, γεμίζοντας την περιοχή με Ντεσπόντοφ και Τζίμα. Ο τελευταίος νικήθηκε από τον Κουέστα στο 80', ενώ επτά λεπτά νωρίτερα ο Μπάμπα αστόχησε σε κεφαλιά μόνος του. 

Ο Άρης, που δεν έχει ηττηθεί από τον ΠΑΟΚ φέτος, με δύο νίκες και μία ισοπαλία, έβγαλε εντελώς εκτός παιχνιιδιού τον Τάισον και στο 81' απασχόλησε την περιοχή του ΠΑΟΚ, με το σουτ του Σουλεϊμάνοφ να κοντράρει, να αλλάζει πορεία και να φεύγει κόρνερ. 

Ο Λουτσέσκου έβαλε και τον Οζντόεφ στη θέση του Μεϊτέ, ο οποίος περνάει ντεφορμάρισμα τον τελευταίο καιρό, αλλά ο ΠΑ

ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Γιόνι (71' Ντεσπόντοφ), Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Μεϊτέ (78' Οζντόεφ), Μάρκος Αντόνιο (59' Σβαμπ), Ζίβκοβιτς, Μουργκ (59' Κωνσταντέλιας), Τάισον, Μπράντον (71' Τζίμας). 
Άρης (Άκ. Μάντζιος):  Κουέστα, Οντουμπάτζο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Μοντόγια, Βερστράτε, Ζουλ, Νταρίντα (90+4' Φεράρι), Σουλεϊμάνοφ, Σαβέριο, Μορόν (46' Ανσαριφάρντ).