Το βράδυ της περασμένης Πέμπτης στα αποδυτήρια του «Γεώργιος Καραϊσκάκης» (μετά το τέλος του πρώτου αγώνα ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τη Φερεντσβάρος για τα playoffs του Europa Conference League) οι στενοί συνεργάτες του Ντέγιαν Στάνκοβιτς παραδέχονταν σε «πηγαδάκια» με εκπροσώπους του Τύπου ότι αιφνιδιάστηκαν πλήρως από την εικόνα του Ολυμπιακού στο πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων. Άδικο είχαν οι άνθρωποι;

Πού να πιστέψουν ότι μέσα σε τέσσερις μόλις προπονήσεις θα κατάφερνε ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ να μεταμορφώσει τον άναρχο» και άκρως ευάλωτο Ολυμπιακό του Κάρλος Καρβαλιάλ σε ένα συγκρότημα με πειθαρχία σε όλες του τις γραμμές; Γιατί αυτό ακριβώς ήταν το μεγαλύτερο θαύμα του Βάσκου τις πρώτες του μέρες στο προπονητικό κέντρο του Ρέντη. Η παρουσία οποιουδήποτε νέου τεχνικού επιδρά αντανακλαστικά στην ψυχολογία των παικτών, τουλάχιστον τα πρώτα 24ωρα.

Το να πάρεις, όμως, μια ομάδα που δεχόταν φάσεις από το πουθενά και να της προσδώσεις, αν μη τι άλλο, ισορροπία σε όλες της τις γραμμές, το λες και… ποδοσφαιρικό θαύμα.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz5xq2ck237t)

Ο Ολυμπιακός και οι δυσκολίες της ρεβάνς με τη Φερεντσβάρος

Δεν χωρά καμιά αμφιβολία ότι ο Ολυμπιακός βρίσκεται από χθες το μεσημέρι στη Βουδαπέστη με την ψυχολογία στα ύψη, μετά τις δύο διαδοχικές νίκες απέναντι στους Ούγγρους και τον ΠΑΟΚ. Δύο σπουδαία αποτελέσματα που διατήρησαν τους «ερυθρόλευκους» ολοζώντανους στο κυνήγι της διεκδίκησης των στόχων τους μέχρι το φινάλε της σεζόν.  

Απομένει απόψε το τρίτο και δεδομένα το πιο δύσκολο σκέλος της αποστολής τους.
Ναι, απόψε στην «Groupama Arena» της Βουδαπέστης το έργο του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ θα είναι πολύ πιο δύσκολο σε σχέση με το αντίστοιχο που κλήθηκε να φέρει εις πέρας το βράδυ της Κυριακής στην Τούμπα. Και δεν αναφερόμαστε μόνο στη δεδομένη ποιότητα της μόνιμης πρωταθλήτριας Ουγγαρίας, όσο στην απουσία ενός στοιχείου που συνόδεψε τον Ολυμπιακό στα δύο πρώτα παιχνίδια του νέου του προπονητή: αυτό του αιφνιδιασμού.

Ο Στάνκοβιτς περιμένει αυτή τη φορά τον Ολυμπιακό "ψυλλιασμένος"

Το «φιλαράκι» του Ντέγιαν Κοβάσεβιτς από τα χρόνια που οι δυο τους υπήρξαν συμπαίκτες στην εθνική ομάδα της Σερβίας, μπορεί να την… πάτησε με τη μετάλλαξη του Ολυμπιακού στο πρώτο παιχνίδι, αλλά απόψε θα είναι πολύ καλύτερα προετοιμασμένος, έχοντας άλλωστε την πολυτέλεια να μελετήσει δύο παιχνίδια των «ερυθρόλευκων» υπό τις οδηγίες του Μεντιλίμπαρ.

Μην περιμένετε να αιφνιδιαστεί ξανά αντίπαλος του Ολυμπιακού όπως το έπραξαν τόσο ο Στάνκοβιτς όσο και ο Λουτσέσκου. Άπαντες αντιλαμβάνονται τις ικανότητες του Μεντιλίμπαρ και κυρίως το χάρισμά του να αναλαμβάνει… αποστολές αυτοκτονίας και να τις φέρνει εις πέρας με εντυπωσιακά αποτελέσματα.
Δεν είναι, όμως, μόνο αυτός ο λόγος για τον οποίο το ταξίδι στη Βουδαπέστη είναι πιο δύσκολο από εκείνο που προηγήθηκε πριν από τέσσερις μέρες στην Τούμπα.

Η πτήση μας και η πρώτη μέρα στη Βουδαπέστη! 🔴⚪🛫

Ο "εκτελεστής" Βάργκα και η ξεκούραση της Φερεντσβάρος

Η Φερεντσβάρος διαθέτει έναν τύπο ποδοσφαιριστή που δεν υπάρχει στο ρόστερ του ΠΑΟΚ. Έναν «φονιά» μέσα στην αντίπαλη περιοχή που ξέρεις εκ των προτέρων ότι δεν θα σου συγχωρήσει το παραμικρό λάθος και θα σε εκτελέσει. Ούτε ο Σαμάτα ούτε ο Μπράντον Τόμας μπορούν να συγκριθούν σε δεινότητα σκοραρίσματος με τον Μπαρνάμπας Βάργκα. Αδράνειες σαν αυτή που είχαν φέρει τη χαμένη ευκαιρία του Ντεσπόντοφ λίγο μετά το 2-1 του Ποντένσε την Κυριακή, απόψε απαγορεύονται.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz5uirugnke1)

Τρίτος παράγοντας που καθιστά πιο δύσκολη την αποψινή αποστολή των «ερυθρόλευκων» είναι αυτός της κούρασης. Η Φερεντσβάρος είχε την πολυτέλεια να «γεμίσει μπαταρίες» το Σαββατοκύριακο, την ώρα που ο Ολυμπιακός έδινε αγώνα επιβίωσης στην Τούμπα. Ειλικρινά, αν καταφέρει ο Μεντιλίμπαρ να ξεπεράσει όλες τις παραπάνω σκοπέλους και να οδηγήσει τους Πειραιώτες στους «16» του Europa Conference League θα έχει πραγματοποιήσει το κορυφαίο πρώτο δεκαήμερο προπονητή στην ιστορία του Ολυμπιακού! Απλά τον περιμένει μια πάρα πολύ δύσκολη βραδιά!

To κείμενο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Απογευματινή"