Ο Ολυμπιακός διαθέτει ρόστερ 30 ποδοσφαιριστών. Σε κάθε παιχνίδι ελληνικού πρωταθλήματος, 20 μπορούν να μπουν στην αποστολή. Και 10 να... κοιτάζουν. Εκ των πραγμάτων, είναι αδύνατον να είναι όλοι ικανοποιημένοι. Τα μαθηματικά δεν βγαίνουν. Εντούτοις, στο μυαλό του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, δεν υπάρχουν αριθμοί. Αλλά μόνο χαρακτηριστικά, δεδομένα και τακτική. Και για αυτόν τον λόγο, έκρινε ότι στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ για την 23η αγωνιστική της Super League, χρειάζεται παίκτες που δεν είχαν ρόλο κόντρα στη Φερεντσβάρος.

Ο ίδιος ο Μεντιλίμπαρ δεν χρησιμοποιεί τη λέξη rotation. Όπως υποστηρίζει πως η απόφασή του να μην χρησιμοποιήσει τον Τσικίνιο κόντρα στους Ούγγρους δεν είχε καμία σχέση με το ντέρμπι της Τούμπας. Αλλά όλα δείχνουν ότι ο Πορτογάλος θα ξεκινήσει βασικός κόντρα στον ΠΑΟΚ. Επειδή τα χαρακτηριστικά του ταιριάζουν περισσότερο στις ανάγκες του αγώνα, με βάση όσα πιστεύει ο προπονητής. Αν και πιο πολύ από τον "Τσίκι", θέση στο αρχικό σχήμα έχει "κλείσει" ο Αντρέ Ορτα, ο οποίος ήταν θετικός την Πέμπτη στο Φάληρο.

Τα "πώς" και "γιατί" της 20άδας του Μεντιλίμπαρ για το ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός

Ο Μεντιλίμπαρ δεν θέλει να παίρνει πολλούς παίκτες στα ταξίδια. Εφόσον ξέρει ποιους θέλει και τι θέλει να κάνει, κάνει συγκεκριμένη επιλογή. Στη Θεσσαλονίκη πήρε μαζί του 20, συν τον 3ο τερματοφύλακα Παπαδούδη. Οσους θα είναι στον πάγκο. Ελ Αραμπί, Ντόη, Αλεξανδρόπουλος, Καμπράλ, Αμπεϊ, έμειναν εκτός, όπως και οι τραυματίες Ζέλσον Μαρτίνς και Κίνι, αλλά και οι Καμαρά, Μπρίνιτς, που δεν τους υπολογίζει, τουλάχιστον σε αυτή τη φάση. Το θεωρεί προτιμότερο. Και πιο... τίμιο για τους παίκτες που δεν θα χρησιμοποιήσει. Γιατί να χάσουν μια προπόνηση ή χρόνο με την οικογένειά τους, όταν δεν θα έχουν ρόλο στο συγκεκριμένο 90λεπτο;

Γενικώς ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού έχει μια πιο κυνική αντιμετώπιση όσων συμβαίνουν. Και αυτό επιβεβαιώθηκε στην ομιλία που έκανε στην ομάδα του, πριν την Τούμπα, επικεντρωμένη σε όσα συνέβησαν στο παιχνίδι με τη Φερεντσβάρος. Ο Βάσκος, λοιπόν, δεν πετάει στα σύννεφα. Ούτε πιστεύει ότι η ομάδα του έθελξε με την απόδοσή της κόντρα στους Ούγγρους. Εκανε κάποια καλά πράγματα, αλλά όχι όσα θέλει. Και το είπε ξεκάθαρα στους παίκτες του στο Ρέντη.

Ο Μεντιλίμπαρ προανήγγειλε αλλαγές σε πρόσωπα και βελτιώσεις

"Δεν πετύχαμε τίποτα ακόμη, οπότε δεν χρειάζεται να ενθουσιαζόμαστε. Είμαι ευχαριστημένος γιατί κάναμε κάποια καλά πράγματα στο παιχνίδι με τη Φερεντσβάρος. Κάποια άλλα πράγματα, όμως, πρέπει να τα βελτιώσουμε μέσα από την προπόνηση και μετά θα βγουν και μέσα στο γήπεδο. Βεβαίως, είναι πολύ νωρίς από τώρα να εφαρμόσετε αυτά που θέλω. Αλλά για πρώτο ματς τα πήγαμε καλά", ανέφερε χαρακτηριστικά ο 63χρονος προπονητής.

 

Εν τω μεταξύ, ο Μεντιλίμπαρ έδειξε χθες και βίντεο από τα παιχνίδια του ΠΑΟΚ, με σκοπό να προετοιμάσει όσο καλύτερα γίνεται τον Ολυμπιακό, ενόψει του αποψινού ντέρμπι. Στην ανάλυση που έκανε, έδειξε τον τρόπο που αμύνεται και επιτίθεται η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου και σημείωσε πως «παίζουν σκληρά και κλειστά στην άμυνα και βγαίνουν πολύ γρήγορα στην αντεπίθεση. Πρέπει να μην τους επιτρέψουμε το transition». Μάλιστα, ο τεχνικός των Πειραιωτών προανήγγειλε πως «...πρέπει να αλλάξουμε πράγματα από το προηγούμενο παιχνίδι». Δίνοντας το στίγμα για το τι έρχεται.