Ο Ολυμπιακός μετρά από το ξεκίνημα της σεζόν εφτά αποτυχημένες απόπειρες σε ντέρμπι απέναντι στους υπόλοιπους διεκδικητές του τίτλου της Super League, καθώς δεν έχει γευτεί ούτε μια φορά τη χαρά της νίκης απέναντι σε ΑΕΚ, Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ από το ξεκίνημα της σεζόν (σε 5 παιχνίδια στο πρωτάθλημα και σε άλλα 2 στο κύπελλο).

Ο ΠΑΟΚ που είχε “χτίσει” με τις εμφανίσεις του ένα αίσθημα κυριαρχίας απέναντι στους “ισχυρούς” του λεκανοπεδίου είδε μέσα σε μια εβδομάδα ΑΕΚ και Παναθηναϊκό να του κόβουν απότομα τη φόρα καθώς αμφότεροι έμειναν όρθιοι στην Τούμπα, με τους “πράσινους” μάλιστα να αποκτούν σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης στα ημιτελικά του κυπέλλου, ενόψει της ρεβάνς της προσεχούς Τετάρτης.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz52ib4fp9lt)

Ένα ντέρμπι-βαρόμετρο για ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό

Και μόνο η καταγραφή των… αμείλικτων δεδομένων για τους δύο μονομάχους του αποψινού (20.30) ντέρμπι της Θεσσαλονίκης αρκεί για να αναδείξει τη σημασία του στο ισοζύγιο ολόκληρης της σεζόν, όχι μόνο για “ερυθρόλευκους” και “Δικέφαλο του Βορρά”. Γιατί, κακά τα ψέματα, το αποτέλεσμα της Τούμπας επηρεάζει άμεσα τόσο την ΑΕΚ, όσο και τον Παναθηναϊκό που θα γνωρίζουν το βράδυ πρώτον αν θα έχουν πιάσει κορυφή στο βαθμολογικό πίνακα και δεύτερον αν θα έχουν έναν επιπλέον ανταγωνιστή στην κούρσα του τίτλου ή δύο.

Γιατί αν ο Ολυμπιακός δεν καταφέρει ούτε απόψε να πανηγυρίσει την πρώτη του νίκη απέναντι σε κάποιο άλλο μέλος του “Big 4” τότε αποχαιρετά κάθε πιθανότητα ανατροπής του σκηνικού στις πρώτες θέσεις της Super League (σ.σ. οι διαφορές θα είναι αγεφύρωτες στη συνέχεια της σεζόν με την προσπέραση τριών ομάδων στα playoffs να μοιάζει… ακατόρθωτη και μαθηματικά) και θα περιοριστεί στην κατάκτηση της τρίτης θέσης που θα του εξασφαλίσει ευρωπαϊκό εισιτήριο ανεξαρτήτως της έκβασης του τελικού του Κυπέλλου.

Ο Μεντιλίμπαρ... ανακατεύει την ισορροπία του ντέρμπι ΠΑΟΚ - Ολυμπιακού

Ουσιαστικά το ντέρμπι της Τούμπας θα είχε ξεκάθαρο φαβορί (τον ΠΑΟΚ) αν δεν είχε εμφανιστεί στο προσκήνιο του Ολυμπιακού ένας προπονητής των ικανοτήτων του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ που έχει αποδείξει πολλάκις ότι μπορεί να φέρει τα πάνω-κάτω σε μια σεζόν, ακόμη και σε “ηλεκτροφόρους” πάγκους όπως εκείνος της Σεβίλλης.

Ο Βάσκος τεχνικός είναι εκείνος που καθιστά απρόβλεπτο το σενάριο του ντέρμπι, απέναντι στις σταθερές που συνοδεύουν τον ΠΑΟΚ του Ραζβάν Λουτσέσκου. Και οι δύο προπονητές, βέβαια, έχουν να διαχειριστούν εκτός από το αποψινό ντέρμπι και πολύ μεγάλες αναμετρήσεις μεσοβδόμαδα, με τους Θεσσαλονικείς να κατεβαίνουν στη Λεωφόρο για ανατροπή πρόκρισης και τους Πειραιώτες να… ανηφορίζουν στη Βουδαπέστη για να υπερασπιστούν το 1-0 επί της Φερεντσβάρος στο πρώτο παιχνίδι των playoffs του Europa Conference League.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz5xq2ck237t)

Ο Ρουμάνος τεχνικός δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Τάισον με τον Βραζιλιάνο να εκτίει τη μία από τις δύο αγωνιστικές ποινής που του επιβλήθηκε για την αποβολή του στον πρώτο ημιτελικό με τον Παναθηναϊκό, ενώ αντίθετα επέστρεψε στην αποστολή ο Βιεϊρίνια.

Ο Ισπανός προπονητής του Ολυμπιακού άφησε εκτός αποστολής τους Αλεξανδρόπουλο, Ντόη, Καμπράλ και αναμένεται να φρεσκάρει αρκετά την ενδεκάδα του ενόψει και της ρεβάνς με τη Φερεντσβάρος, με δεδομένο μάλιστα ότι οι επιλογές του στη Super League είναι σαφώς περισσότερες από εκείνες που έχει στο Conference League, λόγω των περιορισμών της ευρωπαϊκής λίστας.

Ανεξαρτήτως, πάντως, των προσώπων που θα εμφανιστούν στο χορτάρι της Τούμπας (στο πρώτο ντέρμπι της Super League που θα διεξαχθεί παρουσία κόσμου μετά από δύο μήνες) ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός αναμένεται να κυνηγήσουν μανιασμένα τη νίκη καθώς η ισοπαλία δεν εξυπηρετεί κανέναν.