Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χρήστος Σπίρτζης, μίλησε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Εκείνη κι εγώ», με τους δημοσιογράφους Θανάση Φουσκίδη και Στέλλα Γκαντώνα.

Αναφορικά με τα μη κρατικά πανεπιστήμια, είπε: «Δεν συμφωνούμε με μια τέτοια λογική».

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι είναι κακό να υπάρχουν μη κρατικά ΑΕΙ, απάντησε: «Με το καθεστώς που υπάρχει σήμερα και το νομοθετικό καθεστώς που υπάρχει από την άρση των επαγγελμάτων, είναι κακό».

*Διαβάστε εδώ: Γιάννης Μώραλης στα Παραπολιτικά 90,1 για "Ανάπλαση ΑΕ": Η κεντρική διοίκηση θέλει να ελέγχει πλήρως την αυτοδιοίκηση

Στη συνέχεια, στην ερώτηση αν επιβεβαιώνει ότι υπάρχει δυσφορία στον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί αναβλήθηκε η συνεδρίαση της επιτροπής του συνεδρίου λόγω του ταξιδιού του κ. Κασσελάκη στο Παρίσι, ο Χρήστος Σπίρτζης είπε: «Δεν έχω υπόψη μου κάτι τέτοιο και δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιο κομματικό όργανο αναβάλλεται. Από εκεί και πέρα, αν θέλουμε να γίνει ένα σοβαρό συνέδριο πολιτικών, προγραμματικών θέσεων, αυτοκριτικής για το τι δεν κάναμε καλά και τι πρέπει να κάνουμε, δεν έχουμε το χρονικό περιθώριο να γίνονται άλλες αναβολές. Είναι αναγκαιότητα για τον χώρο να γίνει μια πολιτική και ιδεολογική συζήτηση μέσα στο κόμμα μας, να δούμε τι δεν κάναμε καλά και πως πάμε από εδώ και πέρα. Αν δεν γίνει και τώρα αυτό νομίζω ότι πηγαίνουμε στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα».

Ερωτηθείς αν είναι ρεαλιστικός στόχος η πρωτιά στις ευρωεκλογές, απάντησε: «Στη θέλησή μας είναι, αλλά νομίζω ότι αντικειμενικά δεν είναι. Παλεύουμε για τη δεύτερη θέση, αλλά η άποψη μου είναι ότι ο δημοκρατικός και προοδευτικός κόσμος της χώρας πρέπει να βάλει σε δεύτερη μοίρα τους τακτικισμούς και τα κομματικά συμφέροντα του καθένα ή τις προσωπικές στρατηγικές και να δούμε πως θα συγκροτηθεί ένας μεγάλος προοδευτικός πόλος που θα διεκδικεί την κυβέρνηση. Εγώ επαναφέρω την πρότασή μου για θεσμική συνεργασία τουλάχιστον των δύο κομμάτων και να απευθυνθούμε στη συμμετοχή προσωπικοτήτων, ανθρώπων που έχουν ιδιωτεύσει».

«Η Νέα Αριστερά θα πρέπει να μπει στο παιχνίδι της θεσμικής συνεργασίας και αν θα μπορούσε ο κ.Τσίπρας με τον κ. Παπανδρέου να αναλάβουν ένα διαμεσολαβητικό ρόλο», ανέφεραν οι δημοσιογράφοι8.

«Νομίζω ότι το οφείλει και ο κ. Τσίπρας και ο κ. Παπανδρέου και πολλές άλλες προσωπικότητες που έχουν το κύρος και το βάρος να εγγυηθούν κάποια πράγματα και πιστεύω ότι δεν πρέπει από αυτή την προσπάθεια να αποκλειστεί κανείς. Αν σε προγραμματικό επίπεδο διαφωνήσει, εντάξει αλλά νομίζω ότι δεν πρέπει να αποκλειστεί κανείς και το λέω για το ΚΚΕ, διότι πρέπει να χτιστεί μια κοινωνική πλειοψηφία ενάντια σε πολύ σκληρές και συντηρητικές πολιτικές», σημείωσε ο κ. Σπίρτζης.