Η ΝΔ παρακάμπτει το Σύνταγμα και το άρθρο 16, δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ», με τον Δημήτρη Τάκη και τη Χριστίνα Κοραή, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τις ανακοινώσεις για μη κρατικά πανεπιστήμια.

*Διαβάστε εδώ: Μη κρατικά πανεπιστήμια: Το 2025 θα λειτουργήσει το πρώτο ΑΕΙ αυτής της μορφής - Τα ισχυρά νομικά "όπλα" της κυβέρνησης για την ίδρυσή τους

Ο κ. Θεοχαρόπουλος ανέφερε πως στόχος της νέας κυβέρνησης θα έπρεπε να είναι το ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο.


Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Θανάση Θεοχαρόπουλου στα Παραπολιτικά 90,1

Το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κος Θανάσης Θεοχαρόπουλος, μίλησε στον Ρ/Σ «Παραπολιτικά» 90.1 fm, στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή.

Αναφορικά με τα μη κρατικά μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια, είπε: «Αυτό το οποίο κάνει η ΝΔ είναι να παρακάμπτει το σύνταγμα για άλλη μια φορά και να θέλει ουσιαστικά μέσω του 41% με μια αλαζονική στάση να κουρελιάσει το Σύνταγμα, αυτό δεν τιμά κανέναν στη χώρα. Είναι η πρώτη φορά που έρχεται μια κυβέρνηση και παρακάμπτει το σύνταγμα σε μια τέτοια συζήτηση».

«Αυτό το οποίο κάνει κατά την άποψη μου για άλλη μια φορά γράφει το Σύνταγμα στα παλιά της τα παπούτσια. Το ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο έπρεπε να ήταν αποκλειστικός στόχος μιας νέας κυβέρνησης. Τα δημόσια πανεπιστήμια στη χώρα μας παράγουν πολύ καλούς επιστήμονες και αυτό είναι ευρέως γνωστό και στον κόσμο, με ελάχιστους πόρους και με τεράστια προβλήματα τα τελευταία χρόνια λόγω της κρίσης άρα θα έπρεπε να γίνει μια μεταρρύθμιση προοδευτική ώστε να πάει μπροστά και άλλο το δημόσιο πανεπιστήμιο. Δυστυχώς αυτή η κυβέρνηση δεν βάζει αυτή την ατζέντα», πρόσθεσε.

Αναφορικά με την εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου για το γάμο των ομοφύλων, ο κ. Θεοχαρόπουλος ανέφερε: «Είμαι αναφανδόν υπέρ του διαχωρισμού κράτους –Εκκλησίας. Πρέπει να γίνει εδώ και τώρα. Δεν είναι δικό της ζήτημα. Είδα τον αρχιεπίσκοπο στη συνέντευξή του ο οποίος έκανε ένα βήμα μπροστά, είδα την ανακοίνωση χθες και είναι δύο βήματα πίσω και με βάση τη συνέντευξη του Αρχιεπισκόπου δεν περίμενα να διαβάσω ένα τέτοιο κείμενο».

«Πρέπει να έρθει αυτός ο νόμος εδώ και τώρα και ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών και το δικαίωμα της τεκνοθεσίας, όλοι οι άνθρωποι πρέπει να έχουν τα ίδια δικαιώματα στην κοινωνία. Ο νόμος αυτός δεν έρχεται λόγω εσωκομματικού προβλήματος της ΝΔ με τον Σαμαρά και την ομάδα του. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί σε κάθε ζήτημα σοβαρό δικαιωμάτων, εξωτερικής πολιτικής, μεταναστευτικού η χώρα να κρέμεται από τη διαφωνία Σαμαρά - Μητσοτάκη», συμπλήρωσε.