Η κυριαρχία της ΝΔ δεν κινδυνεύει από την αντιπολίτευση, αλλά από άστοχες κινήσεις και λάθη, δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ», με τον Δημήτρη Τάκη, ο βουλευτής της ΝΔ Νικήτας Κακλαμάνης.

Σε ό,τι αφορά τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, σημείωσε πως δεν πρέπει να μπει κομματική πειθαρχία.

Ακόμα, επισήμανε πως αν γίνει σωστή προετοιμασία, δεν θα υπάρξει κάποιο ουσιαστικό πρόβλημα.

*Διαβάστε εδώ: Ευάγγελος Αποστολάκης στα Παραπολιτικά 90,1: Πρέπει να ενισχύσουμε τα δημόσια πανεπιστήμια, που παρέχουν εξαιρετικές υπηρεσίες

Ανέφερε πως η συγκεκριμένη ρύθμιση δεν θα πρέπει να έρθει πριν από τις ευρωεκλογές.

Στην τεκνοθεσία τα πράγματα είναι διαφορετικά, αλλά και εκεί εξαρτάται από το ποια διατύπωση θα έχει το νομοσχέδιο, πρόσθεσε ο κ. Κακλαμάνης.

Τέλος, ο Νικήτας Κακλαμάνης τάχθηκε υπέρ των μη κρατικών πανεπιστημίων.


Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Νικήτα Κακλαμάνη στα Παραπολιτικά 90,1

Ο βουλευτής της ΝΔ, κος Νικήτας Κακλαμάνης, μίλησε στον Ρ/Σ «Παραπολιτικά» 90.1 fm, στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τον δημοσιογράφο Δημήτρη Τάκη.

Κληθείς να σχολιάσει τα τελευταία δημοσκοπικά ποσοστά της ΝΔ, επισήμανε: «Η πολιτική κυριαρχία της ΝΔ δεν κινδυνεύει από την αντιπολίτευση, κινδυνεύει από δικά της λάθη και από δικές της άστοχες κινήσεις. Με ανησυχούν τα λάθη μας και οι αστοχίες μας οι οποίες πολλές φορές είναι και άνευ ουσίας, μπορούν να αποφεύγονται».

Ερωτηθείς πώς πιστεύει ότι θα εξελιχθεί το θέμα του γάμου των ομοφύλων στην ΚΟ της ΝΔ, απάντησε: «Νομίζω ότι σε τέτοιου είδους θέματα δεν θα θελήσει ο πρωθυπουργός να βάλει κομματική πειθαρχία και θα ήταν λάθος να το κάνει. Σε ότι αφορά το θέμα του γάμου νομίζω ότι δεν υπάρχει κανένα ουσιαστικό πρόβλημα. Σε ότι αφορά την ΚΟ εκτιμώ ότι τα «όχι» δεν θα είναι πολλά, σε ότι αφορά την παραδοσιακή λαϊκή μας βάση εκεί θα υπάρχουν αντιδράσεις εκτιμώ όμως ότι αν γίνει σωστή προετοιμασία, σωστός εσωκομματικός διάλογος και εξηγήσεις προς τα έξω γιατί οι μισοί πιστεύουν ότι μιλάμε για θρησκευτικό γάμο για αυτό και δεν πρέπει να βιαστούμε».

«Η άποψη μου είναι ότι η συγκεκριμένη ρύθμιση δεν πρέπει να έρθει πριν από τις ευρωεκλογές», πρόσθεσε.

Αναφορικά με την τεκνοθεσία, είπε: «Τα πράγματα στην τεκνοθεσία είναι διαφορετικά, εξαρτάται από το ποια θα είναι η διατύπωση της διάταξης. Ας περιμένουμε να δούμε πως θα είναι η τελική διάταξη».