Σε κατάσταση σοκ παρακολουθεί η τοπική κοινωνία των Καλυβίων Αττικής τα όσα αποκαλύπτονται γύρω από τη στυγερή δολοφονία, με είκοσι μαχαιριές από τα χέρια του μικρότερου γιου του, του 71χρονου δημοσιογράφου Γιάννη Καραχάλιου.

Ο 16χρονος, που ομολόγησε το έγκλημά του πρώτα στη μητέρα του, μετά τη σύλληψή του είπε στους αστυνομικούς ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο μεγαλύτερος αδερφός του αλλά και η μητέρα τους έπεφταν χρόνια θύματα κακοποίησης από το δημοσιογράφο, κάτι που είχε οδηγήσει το ζευγάρι στο διαζύγιο. Η 45χρονη Μολδαβή σύζυγος του θύματος είχε φύγει από το σπίτι παίρνοντας μαζί τον πρωτότοκο ενήλικο γιο της, ενώ σχεδίαζε να πάρει κοντά της και τον 16χρονο, μόλις ενηλικιωνόταν. Το θύμα ήταν εκδότης της τοπικής ηλεκτρονικής εφημερίδας «Τσούχτρα των νοτίων προαστίων», με τις γνώμες γύρω από το πρόσωπό του να διίστανται. Ο ανήλικος μαθητής έλαβε προθεσμία από τον ανακριτή, ενώπιον του οποίου αναμένεται να απολογηθεί σήμερα Τετάρτη 27/12/2023, ενώ από την Παρασκευή παραμένει υπό κράτηση στην Ασφάλεια.

Στην πρώτη κατάθεσή του την Παρασκευή, λίγες ώρες, δηλαδή, αφού είχε μαχαιρώσει μέχρι θανάτου τον ίδιο τον πατέρα του, ο ανήλικος φέρεται να περιέγραψε με λεπτομέρειες την κακοποίηση και την προσβλητική συμπεριφορά που δεχόταν από το θύμα. «Του είχα πολλά μαζεμένα και αποφάσισα να βάλω τέλος σε αυτό το δράμα που ζούσαμε» φέρεται να είπε ο 16χρονος στους αστυνομικούς.

Ο ανήλικος, που πλέον κατηγορείται για ανθρωποκτονία με δόλο, οπλοφορία και οπλοχρησία, φέρεται να υποστήριξε στους αστυνομικούς ότι αγανάκτησε από τη συμπεριφορά του πατέρα του. Πρόσθεσε πως δεν άντεξε κι έφτασε στο σημείο να τον σκοτώσει.

Διαβάστε ακόμα: Πατροκτονία στα Καλύβια: “Δεν αντέχω άλλο, θέλω να φύγω…”, έλεγε ο 16χρονος στη μητέρα του

Η αφορμή

Αφορμή της άγριας δολοφονίας φέρεται να στάθηκε ένα τηλεφώνημα που δέχτηκε ο 16χρονος από τον πατέρα του κι ενώ βρισκόταν μαζί με τη μητέρα και τον αδερφό του. Το θύμα, σύμφωνα με πληροφορίες, άρχισε να τους βρίζει χωρίς να υπάρχει λόγος. Φορτισμένος από την απρόκλητη λεκτική επίθεση, ο ανήλικος αποφάσισε να επιστρέψει στο σπίτι του στα Καλύβια, όπου περίμενε τον πατέρα του, κρατώντας στα χέρια του δύο μαχαίρια, τα οποία εντοπίστηκαν στο χώρο του εγκλήματος. Μάλιστα, το ένα πιθανότατα έσπασε κατά τη διάρκεια των βίαιων χτυπημάτων, αφού βρέθηκε μόνο η λάμα του. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, τα πρώτα λόγια του 16χρονου πατροκτόνου στους αστυνομικούς ήταν: «Νωρίτερα είχα πάει βόλτα στο κέντρο της Αθήνας με τη μητέρα μου και το μεγαλύτερο αδερφό μου. Μας πήρε τηλέφωνο ο πατέρας μου και άρχισε να μας βρίζει χωρίς λόγο. Ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι».

Τα όσα είπε ο μικρός γιος της επιβεβαίωσε στην κατάθεσή της και η μητέρα του 16χρονου, η οποία παραμένει σε σοκ. «Είμαι ψυχολογικά σε άθλια κατάσταση. Δεν μπορώ να διαχειριστώ αυτό που έχει συμβεί. Ό,τι είχα να πω, το είπα στην αστυνομία» είπε η μητέρα του ανηλίκου στο Mega. Γείτονες του 71χρονου στα Καλύβια αποκάλυψαν ότι πατέρας και γιος τσακώνονταν και είχαν προβλήματα στη σχέση τους, ενώ χαρακτήρισαν τον 16χρονο πατροκτόνο «πολύ γλυκό παιδί και ήσυχο».

Με απίστευτη μανία, ο 16χρονος μαθητής κατακρεούργησε τον δημοσιογράφο πατέρα του

Καρέ - καρέ η δολοφονία

Ο ανήλικος διέκοψε άρον άρον τη βόλτα του στην Αθήνα, όπου είχε πάει μαζί με τη μητέρα και τον 19χρονο αδερφό του. Επέλεξε να επιστρέψει γύρω στις 9.00 το βράδυ στο σπίτι όπου έμενε με τον πατέρα του, στην οδό Γαλήνης στα Καλύβια. Όταν το θύμα άνοιξε την πόρτα της μονοκατοικίας, είκοσι λεπτά αργότερα, ο 16χρονος του όρμησε με δύο μαχαίρια και του κατάφερε πολλαπλά τραύματα στην κοιλιά, στο θώρακα, στο λαιμό και το πρόσωπο. Όπως έχει γίνει γνωστό, ο Γιάννης Καραχάλιος, τραυματισμένος βαριά, προσπάθησε να γλιτώσει τρέχοντας στις σκάλες, ωστόσο, κατέληξε στην αυλή της μονοκατοικίας, όπου και άφησε την τελευταία του πνοή μέσα σε λίμνη αίματος.

Πατροκτονία στα Καλύβια: Τι είπε στον ανακριτή ο 16χρονος που μαχαίρωσε θανάσιμα τον πατέρα του

Ο νεαρός δράστης, που, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αντιμετώπιζε κάποιο ψυχιατρικό πρόβλημα, ούτε έχει σχέση με ναρκωτικές ουσίες, λίγο μετά τις 10.00 βράδυ της Παρασκευής τηλεφώνησε στη μητέρα του, που έμενε σε κοντινή περιοχή, και της εξήγησε ότι μάλωσε με τον πατέρα του και τον σκότωσε. Παρέμεινε στο σημείο της δολοφονίας, όπου λίγο αργότερα τον βρήκαν και τον συνέλαβαν οι αστυνομικοί. Επιτόπου εντοπίστηκαν και τα φονικά μαχαίρια: ένα συνολικού μήκους 22 εκατοστών, με μήκος λάμας 12 εκατοστών, μία λάμα μήκους 20 εκατοστών και μία λαβή μαχαιριού.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΟΝ TIME