Ενώπιον του ανακριτή ανηλίκων για να απολογηθεί αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα ο 16χρονος που την περασμένη Πέμπτη (22/12) μαχαίρωσε θανάσιμα τον πατέρα του στα Καλύβια Αττικής.

Ο 16χρονος κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση, οπλοφορία και οπλοχρησία. Ανάμεσα στους ισχυρισμούς του είναι ότι είχε υποστεί κακοποιητική συμπεριφορά από το θύμα τόσο ο ίδιος όσο και η μητέρα του και ο μεγαλύτερος αδελφός του.

Διαβάστε ακόμα: Οικογενειακή τραγωδία στα Καλύβια: "Δεν μπορώ να διαχειριστώ αυτό που συνέβη", λέει η μητέρα του 16χρονου που σκότωσε τον πατέρα του

Το χρονικό της τραγωδίας στα Καλύβια

Με απίστευτη μανία, ο 16χρονος μαθητής κατακρεούργησε τον δημοσιογράφο πατέρα του. Τον περίμενε να επιστρέψει στο σπίτι και όταν εκείνος άνοιξε την πόρτα της μονοκατοικίας, του όρμησε με δύο κουζινομάχαιρα και του κατάφερε πολλαπλά τραύματα στην κοιλιά, τον θώρακα, τον λαιμό και το πρόσωπο.

Το θύμα προσπάθησε να τρέξει προς τις σκάλες και έπεσε αιμόφυρτο στην πιλοτή της μονοκατοικίας, όπου και άφησε την τελευταία του πνοή. Λίγο μετά τις 10 βράδυ ο 16χρονος τηλεφώνησε στη μητέρα του και της είπε ότι έπειτα από καυγά σκότωσε με μαχαίρι τον 71χρονο πατέρα του. Λίγο αργότερα έφτασαν αστυνομικοί στο σπίτι και βρήκαν μέσα στα αίματα το νεαρό, στον οποίο πέρασαν χειροπέδες.

Όταν έφτασαν στο σπίτι οι αστυνομικοί, ο ανήλικος φέρεται να τους είπε ότι αγανάκτησε λόγω της συμπεριφοράς του πατέρα του, δεν άντεξε και έφτασε στο σημείο να τον σκοτώσει.

Διαβάστε ακόμα: Πατροκτονία στα Καλύβια: “Δεν αντέχω άλλο, θέλω να φύγω…”, έλεγε ο 16χρονος στη μητέρα του