Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος ασκήθηκε σε βάρος του 16χρονου, ο οποίος σκότωσε το βράδυ της Παρασκευής τον πατέρα του, στην περιοχή των Καλυβίων.

Συγκεκριμένα, σε βάρος του 16χρονου ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία, οπλοφορία και οπλοχρησία.

Ο κατηγορούμενος ζήτησε και έλαβε προθεσμία, προκειμένου να απολογηθεί την προσεχή Τετάρτη.

Πατροκτονία στα Καλύβια: Το χρονικό

Συναγερμός σήμανε αργά χθες το βράδυ στην ΕΛ.ΑΣ., όταν μία γυναίκα κάλεσε, αναφέροντας ότι ο ανήλικος γιος της, 16 ετών, την ενημέρωσε ότι είχε ένα επεισόδιο με τον πατέρα του, 71 ετών, και τον μαχαίρωσε μέχρι θανάτου.

Αμέσως οι αστυνομικοί έσπευσαν στο σημείο που τους υπέδειξε η μητέρα του 16χρονου όπου βρήκαν νεκρό τον 71χρονο άνδρα και συνέλαβαν τον ανήλικο δράστη.

Πατέρας και γιος τσακόνονταν συχνά

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ανήλικος τσακωνόταν συχνά με το θύμα, και μάλιστα φέρεται να είπε στην πρώτη κατάθεσή του ότι «όλα έγιναν εν βρασμώ ψυχής».

*Διαβάστε εδώ: Πατροκτονία στα Καλύβια: "Όλα έγιναν εν βρασμώ ψυχής", είπε στην αστυνομία ο 16χρονος που δολοφόνησε τον πατέρα του

Επίσης, υποστήριξε στις Αρχές ότι τόσο ο ίδιος όσο και η μητέρα του και ο 19χρονος αδερφός του, υπήρξαν «θύματα χρόνιας κακοποίησης και προσβλητικής συμπεριφοράς από τον πατέρα του».


Σκότωσε τον πατέρα του με 20 μαχαιριές

Το ζευγάρι είχε χωρίσει. Η μητέρα και ο αδερφός του θύτη έμεναν σε άλλο σπίτι και ο ίδιος έμενε μαζί με τον πατέρα του, ενώ περίμενε να ενηλικιωθεί για να φύγει και αυτός από εκεί.

Χθες το βράδυ, ο 16χρονος και ο 71χρονος είχαν έναν ακόμα τσακωμό, που κατέληξε σε οικογενειακή τραγωδία.

Ο ανήλικος άρπαξε ένα μαχαίρι και τον σκοτώσε.

Τα 20 χτυπήματα που του κατάφερε, ήταν στην κοιλιακή χώρα, τον θώρακα και την πλάτη.


Ο 16χρονος παραδόθηκε στους αστυνομικούς

Ο ανήλικος παρέμεινε στο σημείο της δολοφονίας μέχρι τη στιγμή που έφτασε η αστυνομία και τον συνέλαβε.

Στον τόπο του εγκήματος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα μαχαίρι και μία λάμα. Ο ανήλικος, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αντιμετώπιζε κάποιο ψυχιατρικό πρόβλημα, ούτε έχει σχέση με ναρκωτικές ουσίες.

Η μητέρα, η οποία ήταν εκείνη που περίπου στις 22:00 κάλεσε την Αστυνομία λέγοντας πως ο γιος της την ενημέρωσε ότι μαχαίρωσε θανάσιμα τον πατέρα του, κλήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής για να δώσει κατάθεση.