Πληθαίνουν οι μαρτυρίες για τις πρακτικές της El Dorado Gold, σε σχέση με τους διαμαρτυρόμενους κατοίκους της Χαλκιδικής και την τήρηση των περιβαλλοντικών κανόνων. 

Κι ενώ οι εργαζόμενοι καταθέτουν, εκτός από την αγωνία για το εργασιακό τους μέλλον, και την άποψη οτί οι κανόνες τηρούνται, τα μέλη των οργανώσεων πολιτών που έχουν κηρύξει αγώνα εναντίον της El Dorado παρουσιάζουν μια πολύ διαφορετική εικόνα.

Ο Κώστας Ευθυμίου, κάτοικος Ιερισσού, μίλησε στον απεσταλμένο των Παραπολιτικων, Γιάννη-Ορέστη Παπαδημητρίου. για παραβάσεις που έχουν διαπιστώσει οι κάτοικοι στο όρος Κάκαβο και για πορίσματα επιθεωρητών περιβάλλοντος που τα καταγράφουν με σαφήνεια:

 

 
 
Ο κ. Ευθυμίου εξηγεί πως υπάρχουν αυτόπτες μάρτυρες που έχουν δει την υδροφόρο της εταιρείας να αδειάζει νερά στον Κάκαβο και θεωρεί πως η εταιρεία εξαπατά και την κοινωνία και τις αρχές:
 
 
Σε ο,τι αφορά τους κατοίκους που αντιδρούν, ο στόχος της εταιρείας, σύμφωνα με τον κ. Ευθυμίου, είναι η ηθική κι οικονομική εξόντωση τους. Χαρακτηριστικά αναφέρει πως 70-75 κάτοικοι της περιοχής αντιμετωπίζουν κατηγορίες εως και κακουργηματικού χαρακτήρα, για τη συμμετοχή του στις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας εναντίον του χρυσού:
 
 
 
 
 
Το οδοιπορικό στη Χαλκιδική στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» το Σάββατο.