Με το πράσινο μπλουζάκι που προφανώς του δόθηκε λίγο πριν βρεθεί στην αίθουσα υποδοχής, φορώντας τη μαύρη μπαντάνα του και έχοντας βγάλει τα γκρι ακουστικά του, ο Κέντρικ Ναν έφτασε χθες, λίγο μετά τις 13:00, στο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Με το κασκόλ του Παναθηναϊκού στους ώμους του και απόλυτα εναρμονισμένος με όσα είχε πει προχθές γι' αυτόν ο Εργκίν Αταμάν, δήλωσε πανέτοιμος να πατήσει παρκέ και να φύγει για το Βερολίνο για τον αγώνα της Παρασκευής (21:00) με αντίπαλο την Άλμπα στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής της Euroleague. «Και αύριο να είχαμε παιχνίδι, θα ήμουν πανέτοιμος να αγωνιστώ», είπε χαρακτηριστικά, ενώ λίγο αργότερα έβγαλε τις απαραίτητες για την περίσταση selfies με θαυμαστές που βρέθηκαν στο αεροδρόμιο.

Κέντρικ Ναν: Ανυπομονώ να ξεκινήσω με τον Παναθηναϊκό

«Νιώθω υπέροχα που είμαι εδώ. Είμαι ενθουσιασμένος! Μπορεί να ήταν μια δύσκολη και μεγάλη πτήση, αλλά ανυπομονώ να ξεκινήσω με τον Παναθηναϊκό», είπε λίγο νωρίτερα ο Ναν, ο οποίος έδειχνε λίγο ταλαιπωρημένος, αλλά στη διάρκεια των δηλώσεών του βρήκε το πλατύ χαμόγελό του και πρόσθεσε: «Ο Παναθηναϊκός είναι ένα μεγάλο κλαμπ, με μεγάλη ιστορία και με έναν μεγάλο προπονητή, με τον οποίο ταιριάζω στη φιλοσοφία του παιχνιδιού. Μίλησα μαζί του, μου εξήγησε τον ρόλο μου και είναι ένας από τους λόγους που πήρα την απόφαση να έρθω. Θέλει από εμένα να ηγηθώ. Να σκοράρω και να βοηθάω την ομάδα να κερδίζει». Η τελευταία ατάκα είναι προφανώς και η σημαντικότερη απ' όσες ακούστηκαν από τον Αμερικανό κατά την άφιξή του. Από τα λεγόμενά του προκύπτει ξεκάθαρα ο ρόλος που θα έχει στους «πράσινους» και γιατί αυτοί προχώρησαν στην απόκτησή του. Φιλοδοξεί να γίνει ο ηγέτης του Παναθηναϊκού, το ίδιο θέλει και ο Αταμάν, γι' αυτό ακριβώς αποκτήθηκε και αυτός είναι ο λόγος που ο Τούρκος κόουτς δεν βλέπει την ώρα και τη στιγμή να τον ρίξει στη μάχη τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων. «Την Τετάρτη θα προπονηθεί με την ομάδα. Θέλω να δω σε τι κατάσταση είναι. Η Euroleague είναι μία λίγκα με δυναμισμό. Θα τον βάλουμε άμεσα στο ρόστερ», είπε άλλωστε το βράδυ της Δευτέρας ο προπονητής του Παναθηναϊκού, μετά τον «περίπατο» στο ματς με τον Απόλλωνα Πάτρας και τη νίκη με 112-60.

"Ακόμα και αύριο"

Ο Κέντρικ Ναν έμοιαζε να εγκρίνει και να επαυξάνει όσα ακριβώς είπε ο προπονητής της νέας του ομάδας. «Εννοείται πως είμαι έτοιμος να παίξω. Ακόμα και αύριο να είχαμε παιχνίδι, θα ήμουν πανέτοιμος να αγωνιστώ», ήταν η απάντησή του σε σχετική ερώτηση. Ο πρωτάρης Ναν, καθώς βρίσκεται για πρώτη φορά σε ομάδα εκτός ΗΠΑ, σχολίασε: «Είναι η πρώτη μου φορά που παίζω εκτός Αμερικής και αυτό είναι κάτι που με έχει ενθουσιάσει. Είχα παίξει πριν από πολλά χρόνια με την Εθνική Κ16 και Κ17, αλλά έκτοτε ποτέ». Μίλησε επίσης και για τον μεγάλο στόχο του Παναθηναϊκού και κατ’ επέκταση δικό του, που δεν είναι άλλος από την κατάκτηση του τίτλου της Basket League: «Θέλω να κερδίσω με τον Παναθηναϊκό. Θέλω να πάρουμε νίκες και να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα. Αυτός είναι ο μεγάλος στόχος μας». Στη συνέχεια ο 28χρονος NBAer, με το βαρύ βιογραφικό στο καλύτερο πρωτάθλημα του πλανήτη, έχοντας αγωνιστεί σε Μαϊάμι Χιτ, Λος Άντζελες Λέικερς και Ουάσινγκτον Ουίζαρντς, αναχώρησε από το αεροδρόμιο προκειμένου να υποβληθεί στις απαιτούμενες ιατρικές εξετάσεις.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Απογευματινή»