Ο Παναθηναϊκός AKTOR πήρε τη νίκη απέναντι στην Μπαρτσελόνα και φιγουράρει πλέον στη δεύτερη θέση της Euroleague. Πρωταγωνιστές ήταν οι... συνηθισμένοι έξι του Αταμάν με τον Κέντρικ Ναν να τελειώνει την αναμέτρηση ως πρώτος σκόρερ. Ο Αμερικανός σε δηλώσεις του μετά το τέλος της αναμέτρησης απάντησε σε ερώτηση για το αν αισθάνεται κορυφαίος σκόρερ της Ευρώπης, παραθέτοντας το παράδειγμα του... Τόμας Γουόκαπ λέγοντας πως ακόμη και κόντρα σε εκείνον μπορεί να σκοράρει και μάλιστα με όποιον τρόπο θέλει.

Ασφαλώς και αυτή η δήλωση του πρώην NBAer έχει συζητηθεί αρκετά, διχάζοντας ξανά τους οπαδούς των αιωνίων. Όπως και να το βλέπει κανείς, όμως, η αλήθεια είναι πως ένας εκ των κορυφαίων σκόρερ της Ευρώπης που αγωνίζεται στον Παναθηναϊκό, αναφέρει ως παράδειγμα του κορυφαίου αμυντικού της Ευρώπης, τον Τόμας Γουόκαπ του Ολυμπιακού.

Μετά την επιστροφή του Παναθηναϊκού στην ευρωπαϊκή ελίτ, πλέον και οι δύο αιώνιοι έχουν κάποιους εκ των κορυφαίων παικτών της Ευρώπης. Γι' αυτό και ακόμη είναι εκ των φαβορί για την πρόκριση στο Final-4 του Βερολίνου. Εκτός εάν τα φέρει έτσι η μοίρα και διασταυρωθούν μεταξύ τους στα Playoffs.

Τα πεπραγμένα του Ναν κόντρα στον Γουόκαπ

Στο τελευταίο χρονικά παιχνίδι των δύο ομάδων για την Euroleague, ο Κέντρικ Ναν μπορεί να σκόραρε 17 πόντους, όμως κόντρα στον Γουόκαπ έβαλε μόνο ένα... έμμεσο τετράποντο ενώ τελείωσε την αναμέτρηση με 7 λάθη. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cztr6rfqq8up)

Στον τελικό του Κυπέλλου στο Ηράκλειο, πάλι δεν άντεξε την ασφυκτική πίεση των παικτών του Μπαρτζώκα προς εκείνον καθώς τελείωσε το παιχνίδι με 10 πόντους (0/5 τρίποντα), 4 ασίστ και 3 λάθη.

Το γεγονός βέβαια ότι στα συγκεκριμένα δύο παιχνίδια δεν έχει καταφέρει να βρει τον καλό του εαυτό και να βοηθήσει τον Παναθηναϊκό, πιστώνεται και στον Γιώργο Μπαρτζώκα. Κέντρικ Ναν και Κώστας Σλούκας είναι ίσως το πιο καυτό περιφερειακό δίδυμο της Ευρώπης αυτή τη στιγμή και το ότι μόλις μία ομάδα έχει καταφέρει να τους αντιμετωπίσει αποτελεσματικά, κάτι σημαίνει για τη λειτουργία της.