Ο Παναθηναϊκός πήρε πολύ μεγάλο "διπλό" στην έδρα της Βαλένθια για την 19η αγωνιστική της Euroleague με απρόσμενο(;) πρωταγωνιστή.

Η δύσκολη εξίσωση των γκαρντ του Παναθηναϊκού 

Ο Εργκίν Αταμάν φέτος στον πάγκο των "πρασίνων" έχει την "ευχέρεια" να βγάζει "άσους" από το μανίκι του σε κάθε παιχνίδι. Έχοντας στη γραμμή των γκαρντ παίκτες όπως ο Σλούκας, ο Ναν, ο Γκραντ και ο Βιλντόζα μόνο ευχαριστημένος μπορεί να είναι κάποιος προπονητής. Όσο ευχάριστο είναι να κοιτάς στο πάγκο σου και να βλέπεις τις εναλλακτικές αυτών των παικτών τόσο "δυσάρεστο" είναι να τους διαχειριστείς κατά τη διάρκεια ενός αγώνα. 


Το limit up του Βιλντόζα κόντρα στη Βαλένθια

Εκεί που ο Παναθηναϊκός έδειχνε να "κολλάει" και με τον αρχηγό του, Κώστα Σλούκα, να βρίσκεται στα "πιτς" με πρόβλημα τραυματισμού, εμφανίστηκε ο Λούκα Βιλντόζα. Ο Αργεντίνος γκαρντ έκανε μακράν την καλύτερη του εμφάνιση με το "τριφύλλι" και το οδήγησε σε μία σπουδαία νίκη στην έδρα της Βαλένθια, δείχνοντας πως αν έχει χώρο και χρόνο στους πράσινους μπορεί να τους βοηθήσει να εκπληρώσουν τους στόχους τους. Είχε δείξει πως έμεινε λίγο πίσω στην "ιεραρχία" αλλά με αυτή του την εμφάνιση κέρδισε πανάξια τη θέση του στις πρώτες επιλογές του Τούρκου προπονητή.


Από ωραίος... μοιραίος ο Ναν στην Ισπανία για τον Παναθηναϊκό

Σε κακή ημέρα βρέθηκε στην "Φοντέτα" ο Κέντρικ Ναν, με τον παίκτη του Παναθηναϊκού να είναι πολύ άστοχος έχοντας 3/12 σουτ και 5 λάθη. Ο Αμερικάνος γκαρντ όπως ήταν αναμενόμενο πήρε προσπάθειες αλλά για δεύτερο σερί παιχνίδι λίγο έλειψε να γίνει από ωραίος... μοιραίος για την ομάδα του. Άλλωστε στην Μπασκόνια δύο βράδια πριν ενώ ήταν ο κορυφαίος του παιχνιδιού μέχρι το 35ο λεπτό του αγώνα, από εκεί και μετά όμως οι προσπάθειες του έβρισκαν σίδερο με αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να χάσει το παιχνίδι μέσα από τα... χέρια του.


Το "πολυεργαλείο" Γκραντ λύνει τα χέρια του Αταμάν

Πέραν των δύο σκορερ - γκαρντ του Παναθηναϊκού υπάρχει και ο άνθρωπος "για όλες τις δουλειές" στη περιφέρεια των πρασίνων. Δεν είναι άλλος από τον Τζέριαν Γκραντ, με τον Αμερικάνο γκαρντ να είναι μακράν ο πιο σταθερός παίκτης του "τριφυλλιού" φέτος. Το "πολυεργαλείο" που ήρθε από τα άδυτα του... EuroCup και δεν εντυπωσίασε στο άκουσμα του, έχει δώσει τις περισσότερες βοήθειες σε άμυνα και επίθεση με τον Εργκίν Αταμάν να πίνει... νερό στο όνομα του. Κάνει τα πάντα και συμφέρει με τη διοίκηση του Παναθηναϊκού να είναι έτοιμη να του προσφέρει επέκταση συμβολαίου για να μη χάσει το... κελεπούρι μέσα από τα χέρια της. 


Επιστρέφει ο Σλούκας για τη δύσκολη συνέχεια

Στην εξίσωση των γκαρντ του Παναθηναϊκού βρίσκεται βέβαια και ο Κώστας Σλούκας, με τον Έλληνα παίκτη να μην αγωνίζεται στη Βαλένθια λόγω ενός τραβήγματος στον προσαγωγό. Ο αρχηγός του "τριφυλλιού" αναμένεται να επιστρέψει στο rotation του Εργκίν Αταμάν, με τον Τούρκο προπονητή να ποντάρει πολλά στον άλλοτε παίκτη του Ολυμπιακού. Φέτος άλλωστε, ο Θεσσαλονικιός γκαρντ είναι σημαντικό "γρανάζι" της μηχανής των πρασίνων μιας και σε 16 παιχνίδια που έχει αγωνιστεί φέτος στη Euroleague, κάνει τα πάντα έχοντας 11,4 πόντους, 2,9 ριμπάουντ και 5,6 ασίστ ανά παιχνίδι.